Verstappen: Hamilton nikoli ni imel močnega moštvenega tekmeca

Avtor prispevka: , objavljeno 30. septembra 2019 .

Max Verstappen meni, da Lewis Hamilton v zadnjih letih prevladuje predvsem na račun dejstva, da v moštvu Mercedes nikdar ni dirkal proti močnemu moštvenemu tekmecu. “V zadnjih letih Lewis ni imel močnih moštvenih tekmecev,” meni Verstappen. “Če imaš pravi dirkalnik, lahko premagaš vse. Lewis je izjemen dirkač in eden izmed najboljših v Formuli 1. Toda imel je tudi najboljši dirkalnik. Ko imaš dominanten dirkalnik pa se boriš le proti svojemu moštvenemu tekmecu.”

Hamiltona je od sezone 2014, ko je Mercedes začel svoj dominantni pohod, ki se verjetno ne bo končal niti v letošnji sezoni, premagal le njegov bivši moštveni kolega Nico Rosberg, ki je Britanca ugnal v sezoni 2016. Rosberg se je ob koncu sezone zatem, kot aktualni svetovni prvak, upokojil, saj so se že tako slabi odnosi s Hamiltonom povsem skrhali, od takrat pa je Nemec priznal tudi, da v moštvu ni imel praktično nikakršne podpore. Od takrat naprej je ob Hamiltonu dirkal Valtteri Bottas, ki je le redko bil kos Britancu, še v tistih primerih pa je pogosto moral svoje boljše mesto prepustiti moštvenemu tekmecu.

Prav Bottasa pa naj bi po nekaterih govoricah v bodoče zamenjal Verstappen, ki pa pravi, da za zdaj še ne sanjari o tem, da bi dirkal proti Hamiltonu: “Če se bo zgodilo, se bo zgodilo, toda to je nekaj, o čemer za zdaj še ne sanjarim.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish