Verstappen: Formula 1 ni življenje ali smrt

Avtor prispevka: , objavljeno 31. oktobra 2021 .

Kandidat za letošnjega prvaka F1, Max Verstappen je znova poudaril njegov umirjen pristop k Formuli 1. Še vedno vztraja, da to ni nekaj, kjer bi šlo za življenje ali smrt.

Z nedavno izjavo, kjer je zatrdil, da če tudi letos ne uspe osvojiti naslova prvaka, drugo mesto ne bo vplivalo na njegovo življenje, je presenetil veliko navdušencev nad Formulo 1.

Z 12 točkami prednosti, ki jih ima Nizozemec pred Mercedesovim dirkačem Lewisom Hamiltonom, pa pred zadnjimi 5. dirkami te sezone deluje zelo sproščeno, sploh glede na dane okoliščine.

Za New York Times je povedal: “Včasih ljudje jemljejo F1 preveč resno, kot da gre za življenje ali smrt. Mislijo, da če ne uspejo priti do elitnega razreda, bo njihovega življenja konec, oziroma nekaj podobnega. Zame to nikoli ni in nikoli ne bo tako. Zelo sem vesel, da sem v formuli 1, ampak tudi če ne bi bil, bi počel nekaj drugega povezanega z dirkanjem, da bi se zabaval in se imel dobro.”

24 letni dirkač pa kljub temu priznava, da bo v svoji sedmi sezoni dirkanja razočaran, če ne bo osvojil naslova prvaka, a poudarja, da če tudi ga ne bo, ga to ne bo ustavilo.

“Vem, da če bo moj dirkalnik dovolj hiter do konca sezone, bom osvojil prvenstvo. Če ne bo, pa ga verjetno ne bom. Na koncu to ne bo vplivalo na moje življenje na splošno. Seveda so moje sanje in moj cilj osvojiti prvenstvo, ampak moraš imet tudi malo sreče, ter pravi avto pravi čas v sezoni, ali kar skozi celotno sezono,” dodaja Verstappen.

Red Bullov dirkač se zaveda, da bo moral dati popolnoma vse od sebe, vsako dirko do konca sezone, da bo lahko premagal sedemkratnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona.

O tem, kaj za njega pomeni osvojitev naslova prvaka je povedal: “To so moje sanje že od kar sem bil majhen otrok skupaj z očetom. Najprej da bi prišel v F1, nato pa se boriti za naslov. Vsekakor bi mi veliko pomenilo, če bi lahko zmagal.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj