Verstappen dvomi, da lahko Red Bull tekmuje za zmage

Avtor prispevka: , objavljeno 20. avgusta 2017 .

Max Verstappen meni, da moštvo Red Bull ne bo moglo konkurirati Mercedesu in Ferrariju, čeprav so pred poletnim premorom nekoliko izboljšali formo. Christian Horner je na začetku sezone ocenil, da njegovo moštvo za tekmeci z razvojem zaostaja dva meseca in pol, potem ko so imeli težave s povezovanjem podatkov iz vetrovnika in steze.

V evropskem delu sezone je moštvo iz Milton Keynesa naredilo korak naprej, tako pa so v Avstriji in na Madžarskem pokazali vzpodbudno formo.

“Na stezah z manj ravninami smo dokaj blizu, tako da mislim, da samo okrog tri desetinke sekunde za najboljšimi,” je dejal Verstappen. “Toda na ravninah izgubimo veliko in smo nekoliko dlje zadaj. Ne vem, kaj lahko pričakujem od prihajajočih dirk, toda v vsakem primeru bomo težko konkurirali za zmago. V Spaju bo Mercedes znova zelo močan, saj je njihova pogonska enota še vedno najboljša, toda Ferrari jim je zelo blizu.”

Na žalost Red Bullovih dirkačev pa bi se lahko njihov zaostanek še nekoliko povečal, saj Renault za zdaj ne pripravlja večjih izboljšav. “Nadaljevali bomo z razvojem, toda to delajo tudi drugi. Pri razvoju moramo biti hitrejši in seveda boljši. Kar se tiče pogonske enote, kjer še vedno poteka razvojna bitka, pa v primerjavi z drugimi nimamo pripravljenega nič večjega, zato se moramo prepričati, da smo vsaj usmerjeni v pravo smer,” je še dodal Verstappen.

Foto: Red Bull

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish