Verstappen cilja na več naslovov prvaka

Avtor prispevka: , objavljeno 2. januarja 2016 .

Max Verstappen je dejal, da v formuli 1 namerava osvojiti več naslovov svetovnega prvaka, pri tem pa ga ne zanima s katero ekipo jih bo dosegel.

Mladi Nizozemec se je že prvi sezoni formule ena postavil v vlogo enega izmed najbolj zaželjenih dirkačev. Čeprav je njegova bližnja prihodnost vsaj na videz trdno vezana na Red Bull, pa ga številni že vidijo tudi v najboljših ekipah.

“Sanjam, da bom postal svetovni prvak, pa ne le enkrat, ” je dejal 18-letni Verstappen. “To so moje sanje in ni mi pomembno, s katero ekipo jih dosežem.”

Max bo tudi prihodnjo sezono v moštvu Toro Rosso dirkal ob nadarjenem Carlosu Sainzu, pogodba pa ga na Red Bull veže do konca leta 2018.

“Še ena sezona v tem moštvu mi bo koristila, saj se bom lahko še veliko naučil. Pred mano je še dolga pot, ker pa sem še mlad, me ne moti to, da bom tu dirkal še eno sezono.”

Max se v svoji krstni sezoni ni meril z drugimi novinci, temveč kar z najboljšimi dirkači. “Če sem iskren, nisem tekmoval z drugimi novinci, čeprav pa koristi, če si na koncu na vrhu z največ točkami. Vendar pa se primerjam z najboljšimi dirkači,” je povedal Verstappen, ki je priznal, da so njegovi rezultati presegli pričakovanja.

“Užival sem v tej sezoni. Izpeljal sem nekaj lepih prehitevanj, kar mi je najbolj všeč. Nekaj krat sem osvojil veliko točk, svetli točki sezone pa sta vsekakor dve četrti mesti,” je še dodal.

Foto: Scuderia Toro Rosso