VERSTAPPEN: Čas je, da se SLEČEJO HLAČE in se pokaže, kdo ima kaj

Avtor prispevka: , objavljeno 25. marca 2021 .

Max Verstappen proti Lewisu Hamiltonu v boju za naslov prvaka, ki bi bil odločen na zadnji dirki, v zadnjem zavoju finala prvenstva. To niso le želje navijačev Formule 1, tudi mnogi strokovnjaki bi si srčno želeli, da pride do takšnega razpleta.

Že ta konec tedna se bo pričel boj za naslov prvaka, ko se bo prvenstvo pričelo z uvodno dirko v Bahrajnu in Verstappen je pripravljen na to. “Sedaj moram dati vse od sebe, prav tako tudi ekipa, da se bomo lahko borili za naslov. Vsi poznamo svoje vloge in lepo je videti, da sta Honda in ExxonMobil čez zimo trdo delala, da bi zagotovila kar se da najboljši paket v našem dirkalniku RB16B,” tako Nizozemec pred začetkom prvenstva. Med zimskimi testiranji so morali dirkači in ekipe hitreje spoznati svoje dirkalnike, saj so imeli na razpolago le tri dni, toda Verstappnu to ni tako pomembno.

Ta konec tedna je konec skrivalnic. Na uvodni dirki bo jasno, kdo je blefiral in kdo ne. Lewis Hamilton so je že pred začetkom testiranj v Bahrajnu ogledoval dirkalnike svojih tekmecev – Foto: HB Press

Nisem imel nič proti temu, da sem bil v dirkalniku le dan in pol, zame je bila najpomembnejša kilometrina in dejstvo, da so spremembe v nastavitvah, ki smo jih opravili med testom, delovale,” tako Nizozemec. Jasno je bilo vsaj to, da je bil Verstappen zadovoljen s svojim dirkalnikom. “Imam dober občutek glede dirkalnika. Z moje strani je bil dovolj stabilen, da sem se počutil udobno. Vedno obstajajo stvari, ki jih treba narediti boljše, vendar se nenehno izboljšujemo in to bodo sedaj storili inženirji.

Med zimskimi testiranji številne ekipe niso razkrile svojih kart. Pri tem je vedno dober predvsem Mercedes. Toda ta konec tedna v Bahrajnu bo konec skrivalnic. “Sam komaj čakam, da bomo vsi v Q3 pritiskali na vso moč z malo goriva in to bo tudi trenutek, ko bomo ugotovili, kdo je kako hiter na en krog. Na nedeljski dirki pa bomo videli, kdo lahko to formo zadrži na daljši razdalji. Upam, da bomo mi dobri v obeh primerih,” doda Nizozemec, ki se zelo veseli dirke v Bahrajnu. “Obožujem to stezo in vznemirljivo bo videti naš nastop. Čas je, da vidimo, kdo ima kaj.”      

Članek je na voljo tudi na strani vmax.si        

Foto: HB Press

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj