Verstappen: Čaka nas veliko dela, če želimo ujeti Mercedes

Avtor prispevka: , objavljeno 11. oktobra 2019 .

Max Verstappen meni, da njegovo moštvo ta vikend čaka še veliko dela, če želijo dohiteti Mercedes. Nizozemec je dan zaključil na tretjem mestu za obema dirkačema Mercedesa. Kljub temu pa zaostanek za najhitrejšim Bottasom ni bil velik, le 0,281 sekunde. Ob tem, da je ugnal oba dirkača Ferrarija so lahko v moštvu zadovoljni z današnjim dnem. K temu sta zagotovo pripomogla tudi nov Hondin pogonski sklop ter gorivo. Po koncu petkovega dirkaškega dogajanja je Verstappen novinarjem dejal:

“Na prvem treningu nismo bili tako dobri, na drugem pa smo storili velik korak naprej. Zaradi tega smo lahko tudi nekoliko bolj optimistični. Kljub temu pa je Mercedes tu zelo hiter zato je pred nami še precej dela. Smo pa zadovoljni z našim napredkom.”

Drugi trening je tako predstavljal zadnje dogajanje na stezi do nedelje, saj je sobotno dogajanje zaradi približajočega tajfuna Hagibis odpovedano. Tako bi lahko ta v primeru, da v nedeljo ne bodo izpeljane kvalifikacije že določil štartni vrsti red za dirko. Nizozemec je na vprašanje kako težko se bo zbrati v nedeljo po nekoliko prekinjenem urniku odgovoril:

“To name ne bo imelo vpliva. Je le en prost dan, v nedeljo zjutraj pa ponovno nadaljujemo. Zaradi tega ne bo konec sveta. Kvalifikacije so se prestavile, tretji trening pa je odpovedan. Manj kot vozimo bolje je zame.”

Njegov moštveni kolega Alexander Albon, ki prvič nastopa v Suzuki je petek zaključil na šestem mestu štiri desetinke za njim ter za obema Ferrarijema.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish