Verstappen brani Vettla

Avtor prispevka: , objavljeno 24. julija 2018 .

Max Verstappen je po dirki v Nemčiji stopil v bran Sebastianu Vettelu zaradi njegovega trčenja medtem, ko je vodil dirko.
Vettel je imel pred trčenjem 15 krogov pred koncem devet sekund prednosti pred zasledovalci nato pa je na nekoliko mokrem delu zapeljal v pesek in trčil v ogrado.

S tem je Nemec ponudil priložnost za zmago njegovemu največjemu konkurentu za naslov Lewisu Hamiltonu, ki se je s štirinajstega štartnega mesta prebil do zmage in znova prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Verstappen je po dirku dejal, da bi se glede na zahtevne razmere na stezi to lahko zgodilo vsakemu dirkaču.

“Na stezi je bilo izjemno zahtevno, še posebej v tistem zavoju. Tudi če si izkušen te že najmanjše blokiranje koles odnese v pesek. To so izjemno zahtevne okoliščine”
Glede na to, da to ni prva Nemčeva napaka v letošnji sezoni je Nizozemec dejal:
“Napake, ampak to so bile povsem drugačne okoliščine. Glede na zahtevnost razmer bi se to lahko zgodilo komurkoli.”

Dež je bil sicer predviden za dirko, toda tudi ko je prišel ni bilo dovolj mokro za dežne pnevmatike, na pnevmstikah za suho stezo pa je bilo tudi zelo zahtevno peljati.

“Poizkušaš najti dober oprijem, ob tem pa ne želiš tvegati preveč saj imaš v žepu že kar nekaj točk. Z izletom s steze jih ne želiš zapraviti. Takšne razmere so izjemno zahtevne, majhna napaka pa končaš z dirko.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish