Verstappen bo v 2022 dirkal s številko 1, če bo letos postal prvak

Avtor prispevka: , objavljeno 11. novembra 2021 .

Max Verstappen bo, če mu letos uspe postati svetovni prvak, v sezoni 2022 dirkal s štartno številko 1, ki je od 2014, ko so morali dirkači izbrati stalne štartne številke, rezervirana le za aktualnega prvaka.

Lewis Hamilton, ki je v obdobju hibridnih motorjev osvojil vse razen ene sezone, je ostal zvest svoji številki 44, številko 1 pa je na dirkalnik nadel le za promocijske posnetke na treningu v Abu Dabiju. Nco Rosberg, ki je v 2016 Hamiltona premagal in postal svetovni prvak, pa se je ob koncu sezone umaknil. Številko 1 smo tako nazadnje na dirkah videli v sezoni 2014, ko je z njo dirkal Sebastian Vettel, po osvojenem naslovu prvaka z Red Bullom v 2013.

Lewis Hamilton je izmed šestih sezon, ko bi kot prvak lahko nastopal s številko 1, ostal zvest svoji #44.
Lewis Hamilton je izmed šestih sezon, ko bi kot prvak lahko nastopal s številko 1, ostal zvest svoji #44.

Verstappen je ob debiju v F1 v 2015 za svojo štartno številko izbral 33, a pravi, da bi jo “absolutno” zamenjal z znamenito enko, če mu uspe poraziti Hamiltona. “Koliko krat se ti ponudi priložnost, da dirkaš s številko ena? Vsekakor pa je dobra za promocijski material, zato bi bilo pametno dirkati z njo,” je dejal pred dirko v Braziliji, kjer bo poizkušal 19 točkami prednosti v razvrstitvi prvenstva dodati še kakšno.

Toda dirkač Red Bulla se po zmagi na polovici izmed do zdajšnjih 18 dirk sezone 2021, še ne ukvarja z mislimi o naslovu prvaka. “Povsem preprosto je. Če o tem ne razmišljaš, potem o tem tudi ne sanjaš. Raje se povsem osredotočim na dirke. V štirih dirkah se lahko stvari zelo spremenijo. Zaenkrat nam kaže dobro, toda vse se lahko obrne. Kot sem dejal po dirki v Mehiki, sem letos že imel večj prednost v točkovanju, a je ta povsem izginila v le dveh dirkah. Tudi tukaj v Braziliji moramo dati vse od sebe in poizkusiti zmagati. Moj pristop vsaki dirki je enak in ga ne mislim spreminjati,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish