Verstappen bo ta vikend odslužil kazen iz Brazilije

Avtor prispevka: , objavljeno 11. januarja 2019 .

Max Verstappen se bo ta konec tedna udeležil dirke Formule E v Maroku, kjer bo odslužil kazen opravljanja družbeno koristnih del zaradi incidenta po dirki v Brazliji z Estebanom Oconom.

Komisarji dirke so Nizozemcu dodelili kazen dvodnevno opravljanje družbeno koristnih del zaradi fizičnega obračunavanja z Estebanom Oconom po koncu dirke v Braziliji. Spomnimo Verstappen je ob trčenju z Oconom, ki je takrat zaostajal za en krog izgubil gotovo zmago. To ga je tako razjezilo, da je na tehtanju po dirki nekajkrat odrinil francoskega dirkača.

Udejstvovanje na dirki Formule E sicer ni bila prvotno v načrtu za odslužitev te kazni s strani komisarjev dirke. Dirka Formule E pa po njihovem mnenju predstvavlja primerno priložnost, da Nizozemec opravi svojo nalogo. Poleg tega pa te kazni ne bi mogel odslužiti med sezono Formule 1.

Tako bo dirkač Red Bulla vikend v maroškem mestu med dirko Formule E preživel v kontrolni sobi komisarjev dirke, kjer bo spremljal njihovo delo.

Eden izmed komisarjev na tej dirki bo tudi nekdanji dirkač Red Bulla Vitantonio Liuzzi.

V poročilu Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) je glede Verstappnove udeležbe na dirki zapisano:

“Max Verstappen se bo udeležil marakeške dirke Formule E kot posledica odločitve komisarjev dirke Formule 1 na dirki v Braziliji.”

“Verstappen bo dan preživel kot opazovalec komisarjev dirke, ter tako od blizu spoznal njihovo delo na najvišjem nivoju. Vse to v sklopu izobraževalnega in informativnega pristopa s strani Mednarodne avtomobilistične zveze.”

Še vedno pa ni jasno kako bo Verstappen odslužil drugi dan svoje kazni.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish