Verstappen: 2021 največja priložnost, da Red Bull premaga Mercedes

Avtor prispevka: , objavljeno 31. decembra 2020 .

Za Maxa Verstappna in ekipo Red Bull se sezona 2020 ni mogla bolje končati. Mladi Nizozemec je finalno dirko v Abu Dabiju vodil od začetka in Mercedesu ni pustil nobene možnosti. Čeprav se o nastopu srebrnih puščic veliko govori o tem, zakaj so bili na stezi, ki jim je krojena počasnejši, pa Max to ocenjuje kot dober znak, da lahko Mercedes v sezoni 2021 končno resno napade. Vendar tudi Nizozemec ve, da je bil Red Bull v preteklih letih pogosto hiter na koncu sezone, forme pa nikoli ni uspel prenesti v novo sezono. “To moramo za naslednje leto spremeniti,” tako Max za kolege iz Ziggo Sport.

Tako vidi tudi njegov oče Jos. Dirka v Abu Dabiju je bila za navijače sicer dolgočasna, predstava sina pa mu je bila zelo všeč. “Lepo je, da zmagaš na zadnji dirki sezone, še lepše pa je, da zmagaš prvo dirko v naslednjem letu.” In možnosti naj bi vsekakor obstajale. Sicer je imel Mercedes v letošnji sezoni dobro prednost, ki pa jo je kljub stabilnemu pravilniku mogoče nadoknaditi. “Spremembe za leto 2021 so kljub temu velike. Preostanek dirkalnika se mora prilagoditi spremembi dna,” tako Verstappen starejši. “Predvsem gre za aerodinamiko, zaradi česar se nadejam, da jim bo to uspelo. In prav tako upamo, da bo tudi Honda še kaj prinesla. V tem primeru bi bili močnejši kot letos.” Za družino Verstappen je bila letošnja sezona razočaranje. Zelo redko so lahko držali korak z Mercedesom, tako da so na koncu uspeli osvojiti le dve zmagi. Predvsem Alex Albon se je boril z nestabilnim zadkom dirkalnika. Vendar pa se lahko ta težava obvlada, verjame Jos Verstappen, ki ob tem še pove, da je imel njegov sin te težave pod nadzorom. “Postaja starejši, modrejši in ve, kako mora ravnati z določenimi situacijami. Zaradi tega je boljši kot človek in tudi dirkač. Povrhu pa se iz napak tudi nekaj naučimo.

Max Verstappen na krilih zmage finalne dirke letošnje sezone v Abu Dabiju upa, da bo lahko prihodnje leto bolj resno izzval Mercedes in ga tudi premagal.

Za sina je vsaj dober občutek, da se je od sezone poslovil z zmago. “Na koncu lanske sezone je bil Lewis v Abu Dabiju občutno hitrejši od mene. Zaradi tega sem vedel, da bo naslednje leto težko,” tako dirkač Red Bulla. “Sedaj za naslednjo sezono ne smemo spreminjati celotnega dirkalnika, temveč bomo uporabili enako šasijo. Vendar smo pri našem dirkalniku našli nekaj slabosti, ki jih letos nismo mogli odpraviti, lahko pa to storimo za prihodnje leto. Enostavno upam, da bomo že od začetka bližje Mercedesu in da jih lahko že takoj napadem. Če si tako kot na prvih dirkah sezone 2020 pol sekunde za njimi, potem ne moreš ničesar storiti, zato upam na močnejši štart v novo sezono,” tako Verstappen mlajši, ki z optimizmom zre v sezono 2021: “V prihodnjem letu imamo največjo priložnost doslej, da morda premagamo Mercedes.”                            

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish