Vergne postal Ferrarijev testni dirkač

Avtor prispevka: , objavljeno 19. decembra 2014 .

Jean-Eric Vergne je pred časom na Twitterju objavil, da odhaja od Toro Rossa, sedaj pa so iz Ferrarija sporočili, da bo v sezoni 2015 deloval kot njihov testni dirkač.

Vergne, ki je med letoma 2012 in 2014 dirkal s Toro Rossom, bo sedaj skupaj z Estebanom Gutierrezom kot testnim in tretjim voznikom sodeloval pri razvoju dirkalnika rdečih v simulatorju. S tem bosta na nek način nadomestila Pedra de la Roso, ki Ferrari zapušča konec letošnjega leta.

Maurizio Arrivabene je ob objavi novice povedal: “V imenu vse ekipe pozdravljam Vergna med nami, ob tem pa sem prepričan, da bo pomembno prispeval k razvojnemu delu v simulatorju. Osredotočal se bo predvsem na izvajanje programa, osredotočenega na izboljševanje različnih področij, kjer bo sodeloval z močno in usposobljeno skupino strokovnjakov.”

Štiriindvajsetletni Francoz pa je svoje misli strnil: “Počaščen sem, ker postajam del Ferrarijeve družine in s tem del najbolj prestižne ekipe v zgodovini Formule 1. Vsi imamo enak cilj in to je, da moštvo iz Maranella pride nazaj na vrh. Dveletne izkušnje iz simulatorja in triletne izkušnje dirkanja s Toro Rossom bodo pripomogle na poti do zmag za Ferrari. Vesel sem, da so se mi s to oznanitvijo izpolnile sanje in da bodo sedaj tifoziji z mano na vsakem koraku poti.”

Ferrari lahko kot testnega dirkača poleg Vergna in Gutierreza pokliče tudi Marca Geneja ali Davida Rigona.

Foto: formula1.com

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo