Vatanen poziva k bojkotu ruske dirke

Avtor prispevka: , objavljeno 4. septembra 2014 .

Ari Vatanen, legenda relija in nesojeni predsednik mednarodne avtomobilistične zveze FIA, je zaradi napetosti med Rusijo in Ukrajino pozval k bojkotu VN Rusije, ter dodal, da je enakega mnenja tudi aktualni predsednik zveze FIA, Jean Todt.

Čeprav je Todt dejal, da se šport in politika ne bi smela mešati med sabo, je Vatanen dejal, da so roke predsednika zvezane.

“Seveda Jean ve kakšno je moje mnenje, saj sva o tem govorila. Prijatelja sva in delno se strinja z mano,” je pojasnil Vatanen, Todtov nasprotnik v boju za predsedniški stolček FIE, na volitvah leta 2009. “Res je, da ima zvezane roke. Jaz lahko govorim precej bolj svobodno in odkrito, kot on. Ne trdim, da se v vsem strinja z mano, toda ima precej manj prostora za manevriranje. Čez noč ne more delati velikih potez. Vsak premik se začne s tem, da ljudje izrazijo svoje mnenje, iz tega se potem stvari nadaljujejo v dejanja.”

Finec je dodal, da bo formula ena z izvedbo dirke podprla režim Vladimirja Putina in njegova dejanja. “Če gremo v Rusijo, bomo s tem poslali sporočilo, da sprejemamo njeno politiko. Pogosto slišimo, da se v formuli ena ne šport in politika ne bi smela mešati, toda ruski režim to dvoje že meša, zato moramo odgovoriti. Bernie in ostali lastniki pravic morajo odpovedati dirko,” je pozval Vatanen, nekdanji evroposlanec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish