Vatanen napoveduje Loebovo zmago na Pikes Peaku

Avtor prispevka: , objavljeno 17. aprila 2013 .

 

Nekdanji svetovni reli prvak, Ari Vatanen, stavi, da bo Sebastien Loeb letos postavil nov rekord pri 19,99 kilometrskem vzponu na Pikes Peak. Devetkratni svetovni reli prvak bo namreč 30. junija letos nastopil na legendarni gorskohitrostni dirki v ameriškem Koloradu, kjer bo sedel za volanom prototipnega Peugeota 208 T16.

Za Francoza bo to prvi nastop na tej zahtevni preizkušnji, ki letos prvič poteka na povsem asfaltirani podlagi. “Seb bo postavil rekord, ki ga ne bo nihče podrli še dolgo za tem,” je prepričan Vatanen, ki je na prireditvi zmagal leta 1988, ko je prav tako vozil Peugeotov dirkalnik.

“Brez zadržkov lahko rečem, da je moral počakati, da na celotni trasi položijo asfalt, preden se je lahko podal v lov na nov rekord,” je dodal legendarni Finec, ki pa meni, da pomanjkanje izkušenj okrog 156 ovinkov za Loeba ne bo velika težava. “Z lahkoto si bo zapomnil stezo, a ta vzopn zahteva določen nivo predanosti. Tu ne moreš voziti na meji. Vedno moraš imeti nekaj rezerve, nekaj prostora za napake. Če tu zletiš s steze, je izlet sprva mehak, a potem te čaka zelo trd pristanek!”

 

Vzpon Arija Vatanena na Pikes Peak leta 1988

 

 

 

 

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj