Varnostne pomankljivosti vodile delavca v smrt

Avtor prispevka: , objavljeno 8. novembra 2013 .

 

Organizatorji velike nagrade Kanade so bili odgovorni za več temeljnih varnostnih pomankljivosti, katere so prispevale tudi za smrt delavca Marka Robinsona.

Kmalu po štartu je Esteban Gutierrez končal v zaščitnih pnevmatikah. Robinson je pomagal pri prevozu Sauberjevega dirkalnika nazaj v bokse, in pri tem nesrečno padel pod kolo premičnega dvigala. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer pa je 38-letnik po hudih poškodbah umrl.

Pri podrobnejši preiskavi nesreče so ugotovili, da se je dvigalo pri 11 km/h peljalo prehitro, saj je bil dirkalnik na višini dveh metrov.

Zatrjujejo tudi, da delavci ne bi smeli biti v neposredni bližini dvigala. V tem primeru sta Robinson in njegov sodelavec hodila spredaj, da bi dirkalniku zagotovila stabilen položaj, medtem ko je bil privezan na dvigalu.

Organizatorji dirke, ki so bili zaradi nepravilnosti oškodovani z globo, so se dogovorili za izboljšave varnostnih ukrepov na prihodnjih dirkah. Slednje bodo navijačem tudi preprečevale vstop na stezo tik po zaključku dirke.