Vandoorne: McLaren mi nudi isto kot Alonsu

Avtor prispevka: , objavljeno 24. januarja 2017 .

Z letošnjo sezono v ekipah nimamo le tehničnih sprememb zaradi novih pravil, ampak tudi veliko kombinacij starih in novih voznikov, ki se bodo poskušali čim bolj dokazati. Seveda bo največ oči uprtih v ekipo Mercedes, kjer se bo ob Lewisu Hamiltonu ob bok postavil Valtteri Bottas in poskušal dokazati, da je bil za ekipo odlična izbira.

Pri vsem tem je nekako ekipa Red Bull skoraj ena redkih, kjer se bo medsebojni boj obeh dirkačev nadaljeval naprej in tako bo zanimivo spremljati medsebojni boj, ki ga bosta prikazovala Daniel Ricciardo in Max Verstappen.

Z kombinacijo starega in novega voznika bodo šli v novo sezono tudi pri ekipi McLaren, kjer je ob bok Fernandu Alonsu postavljen novinec Stoffel Vandoorne. Vandoorne je že lansko leto na dirki za veliko nagrado Bahrajna nadomestil Španca in ekipi na svoji prvi dirki pridirkal eno točko za osvojeno deseto mesto.

“Alonso mi nudi dobro referenco in cilj, ki ga moram doseči. Je dvakratni svetovni prvak in temu primerno je tudi njegovo mesto v ekipi,” je optimističen Vandoorne, ki v Alonsu vidi tudi prednost, ne le del konkurence.”Pri McLarnu imamo isti tretma in izhodišče kot ga ima Alonso, vendar verjamem, da naju bodo s časom pričeli primerjati. Na dirkališču se ne borimo le dirkači, ampak tudi ekipe,” situacijo opisuje Vandoorne.

“Priznam da se bom moral še veliko naučiti. Ena dirka, ki sem jo odpeljal, še ničesar ne dokazuje. Zame je to tudi prva sezona v dirkalnem razredu, kjer ne vem, kaj lahko pričakujem. Vendar se veselim začetka sezone, predvsem pa svoje domače dirke v Belgiji,” je v sebe prepričan Belgijec.

Seveda ima tudi Vandoorne, kot vsak novinec, željo, da bi enkrat osvojil naslov svetovnega prvaka.”Osebno se čutim sposobnega in sem za takšen boj pripravljen,” zase trdi Vandoorne. V to so prepričani tudi v ekipi McLaren.”Vandoorne je dirkač z velikim potencialom. Verjamemo da je iz pravega testa, da lahko postane svetovni prvak,” je Belgijca pohvalil vodja ekipe Zak Brown.

“Zagotovo bo naredil tudi kakšno napako, vendar je dirkač, ki se hitro uči in verjamemo, da se bo veliko naučil tudi od Alonsa. Konec koncev tudi naš namen ni, da imamo dirkača, med katerima je prevelika razlika. Verjamemo, da je dejstvo, da imamo v isti ekipi dva dirkača kot sta Alonso in Vandoorne za nas odlična kombinacija,” je še dodal Brown.