VANDOORNE in DE VRIES za MERCEDES na testu mladih dirkačev

Avtor prispevka: , objavljeno 12. decembra 2020 .

Ekipe Formule 1 bodo imele v torek prihodnji teden na voljo še en test z dvema dirkalnikoma. Test je bil prvotno namenjen mladim dirkačem, zdaj pa so bila pravila spremenjena, da bi se lahko zagotovilo, da so na testu upravičeni vsi dirkači, ki niso nastopili v letošnjem prvenstvu.

Stoffel Vandoorne je dirkal v Formuli 1 za ekipo McLaren v sezona 2017 in 2018, leta 2019 pa je pri Mercedesu prevzel vlogo razvojnega dirkača. Belgijec je bil tudi rezervna možnost, da za Mercedes dirka na VN Sakhirja namesto Hamiltona, a se je ekipa odločila, da v dirkalnik posadi trenutnega dirkača Williamsa Georgea Russella. Drugi udeleženec torkovega testa Nyck de Vries pa je bil dolgoletni član McLarnovega podmladka in je leta 2019 osvojil naslov prvaka Formule 2.

Drugi Mercedesov kandidat za test mladih dirkačev v Abu Dabiju pa je Nyck de Vries, prvak F2 2019.

Za de Vriesa bo to prva priložnost, da bo sedel za volanom modernega dirkalnika Formule 1. Tako Vandoorne kot tudi de Vries sta bila člana Mercedesove ekipe Formule E v prvenstvu 2019/2020. Vandoorne je prvenstvo končal na drugem mestu, v Berlinu je za Mercedes osvojil prvo zmago, medtem ko je de Vries sezono končal na 11. mestu.                            

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish