VANDOORNE: Da, obstaja možnost, da nastopim za MERCEDES

Avtor prispevka: , objavljeno 2. decembra 2020 .

Vem, da obstaja možnost, da bi dirkal, toda sedaj najprej počakajmo.” Tako je Stoffel Vandoorne reagiral na vprašanje, ali ga je Mercedes za dirko VN Sakhirja ta konec tedna imenoval kot zamenjavo za Lewisa Hamiltona, ki zaradi pozitivnega testa na koronavirus ne bo mogel nastopiti.

Vandoorne, ki je poleg Estebana Gutierreza dejaven kot uradni rezervni dirkač srebrnih puščic, bi bil tako ali tako prisoten na dirki, vendar pa ne v vlogi, da bi nastopil. Še včeraj se je nahajal še v Valencii, kjer je prav tako za Mercedes opravil testiranja Formule E. “Tako ali tako letim v Bahrajn. Toda trenutno še ne vem, kaj se bo zgodilo. Verjetno bom izvedel na licu mesta,” tako Belgijec, ki še izda, da ga je Mercedes že včeraj zjutraj obvestil o situaciji s Hamiltonom. “Okrog sedmih zjutraj sem prejel obvestilo. Ekipa mi je sporočila, da je bil Lewis pozitiven in da želijo to uro pozneje tudi uradno potrditi. In potem sem najprej počakal.

Stoffel Vandoorne je rezervni dirkač Mercedesa in bo prisoten tudi v Bahrajnu, zaradi česar lahko logično sklepamo, da bo prav on tisti, ki bo zamenjal Lewisa Hamiltona.

Toda doslej še ni na veliko razmišljal o tem, ali bo kot rezervni dirkač vskočil na mesto stalnega dirkača ali ne. “Ker sem se osredotočal na svoj test Formule E, to je imelo prioriteto.” Če bi Vandoorne v Bahrajnu nastopil za Mercedes, to zanj ne bi bilo prvič, da kratkoročno zamenja nekega dirkača, kajti leta 2016 je prav tukaj v Sakhirju nastopil namesto Fernanda Alonsa. In to uspešno, saj je kot deseti osvojil eno točko. V sezonah 2017 in 2018 pa je bil v ekipi iz Wokinga moštveni kolega španskega zvezdnika.

Mogoče pa tale njegova objava na twitterju včeraj pove več kot je povedal sam.

Poleg Vandoorna pa je kandidat za zamenjavo tudi George Russell, mladinec Mercedesa, vendar je mladi Britanec tačas aktiven kot stalni član ekipe Williams, zaradi česar je ta scenarij malo verjeten.  

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish