Van der Garde iztožil nastop v Sauberju

Avtor prispevka: , objavljeno 11. marca 2015 .

Giedo Van der Garde je preko sodišča moštvo Sauber prisilil, da mu dovolijo nastop na VN Avstralije.

Nizozemec je Sauber tožil, saj je imel z ekipo iz Hinwila sklenjeno veljavno pogodbo za letošnjo sezono, a je kljub temu ostal brez dirkaškega sedeža. Višje sodišče v Avstraliji je zavrglo Sauberjevo nasprotovanje nastopu na podlagi varnosti. Trdili so, da Van der Garde v letošnjem dirkalniku ni še nikdar sedel in bi bil zato nevaren sebi ter drugim.

“Sem močan in v dobri formi,” je dejal Van der Garde. “Veselim se vrnitve v ekipo in skupaj bomo ta konec tedna dali vse od sebe. Trenutno sem v najboljši formi, saj sem zadnje tri mesece treniral brez predaha. Z ekipo sem imel zelo dober odnos in ga še vedno imam, zato se veselim vrnitve.”

Kateri izmed dirkačev bo moral prepustiti dirkalnik zaenkrat še ni znano, Van der Garde pa pravi:” Od njih je odvisno, kaj bodo storili. To se mene ne tiče. Srečen sem, da smo dobili tožbo in zdaj se veselim, da bom ponovno dirkal.”

“Razočarani smo nad odločitvijo sodišča in zdaj moramo preučiti kaj razsodba pomeni za nas in naš začetek sezone. S tem da bo v našem dirkalniku, ki je oblikovan po željah naših dveh dirkačev, sedel nepripravljen dirkač, ne moremo ogroziti varnosti ekipe, niti katerega drugega dirkača na stezi,” pa je sodbo komentirala šefica Sauberja, Monisha Kaltenborn. Nekateri menijo, da je med vrsticami moč razbrati tudi možnost, da moštvo v Avstraliji sploh ne nastopi.

Moštvo Sauber je sicer vložilo pritožbo, ki bo obravnavana v naslednjih urah, dokončna odločitev pa bo znana šele v četrtek, le dan pred prvim prostim treningom za VN Avstralije.

Foto: Sauber