Van der Garde dosegel dogovor

Avtor prispevka: , objavljeno 18. marca 2015 .

Giedo van der Garde je z moštvom Sauber dosegel dogovor glede pogodbe o dirkanju v letošnji sezoni. Dogovorili so se za vzajemni konec, potem ko je bil razplet v času Velike nagrade Avstralije v negotovosti.

V četrtek pred dirko je sodišče odločilo, da ima Nizozemec veljavno pogodbo, ki mu omogoča nastop, a se je Van der Garde v soboto zvečer odločil, da opusti svoje zahteve in bo pogovore nadaljeval po dirkaškem koncu tedna.

V uradni izjavi je o končnem dogovoru povedal: “Z Sauberjem smo dosegli poravnavo in moja dirkaška pogodba se je s soglasjem obeh vpletenih zaključila. Kot strasten dirkač sem vsekakor žalosten in razočaran. Celo kariero sem trdo delal, že od nastopanja v go-kartih pri osmih letih, vse s ciljem, da bi postal uspešen dirkač Formule 1. Upal sem, da bom lahko pokazal, česa sem sposoben z letošnjim dirkalnikom. Te sanje so mi bile vzete in verjetno je moja kariera dirkača F1 končana. Vsekakor pa sem izjemno hvaleen navijačem in številnim prijateljev v F1, ki so mi v preteklih nekaj mesecih nudili oporo.”