Valtteri BOTTAS se ob koncu sezone seli v Alfo Romeo

Avtor prispevka: , objavljeno 6. septembra 2021 .

Bottas je naslov leta 2011 v seriji GP3 osvojil prav z moštvom ART Grand Prix, ki ga je tedaj vodil Frederic Vasseur. Finec je bil član ekipe Mercedes od sezone 2017 dalje, kot moštveni kolega Lewisa Hamiltona pa je imel pomembno vlogo pri osvojitvi konstruktorskih naslovov. V svojem času pri “srebrnih puščicah” je zbral devet zmag in 53 stopničk.

Glede njegove prihodnosti se je v zadnjem času veliko špekulirali, saj je na vrata ekipe Mercedes vse bolj glasno trkal George Russell, ki bo v prihodnji sezoni zamenjal Finca pri nemški ekipi.

Uradne potrditve še ni, a vse drugo kot Russell na Bottasovem sedežu bi bilo velikansko presenečenje. Bottas pravi, da se veseli novega izziva. “Vsekakor je to nova stopnička v moji karieri in vesel sem, da bom postal član tako renomirane znamke. Dobro poznam tudi Frederica Vasseurja, tako da verjamem, da se bomo hitro ujeli.”

V veselje mi je pozdraviti Valtterija v ekipi. Veselimo se skupne poti,” razlaga Frederic Vasseur. Šef ekipe opisuje 32-letnika kot “močno osebnost z izkušnjami na vrhunskem nivoju Formule 1. Valtteri je bil del ekipe, ki je spisala zgodovino in ima štiri naslove konstruktorskih prvakov.”

Prispevek je na voljo tudi na strani vmax.si

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish