VALENTINO ROSSI zaskrbljen nad svojo formo

Avtor prispevka: , objavljeno 18. aprila 2021 .

Potem ko je kvalifikacije za VN Portugalske končal na 17. mestu, kar je označil za slab rezultat, je Valentino Rossi priznal, da je pred dirko zaskrbljen nad svojo formo v primerjavi z drugimi dirkači Yamahe.

Italijan je kvalifikacije za VN Dohe končal na predzadnjem 21. mestu, kar je bil njegov najslabši dosežek v boju za štartna mesta v karieri. Pred prihodom v Evropo je devetkratni svetovni prvak upal, da se bo forma popravila in čeprav se je dirkališče Algarve lani za Yamaho izkazalo za ne preveč uspešno, z izjemo Franca Morbidellija, je v soboto v Portimau upal na boljši rezultat. Toda dirkač Petronas Yamahe je izpadel že v prvem delu, njegov krog pa je bil 1.1 sekunde počasnejši od kroga Fabia Quartararoja, ki je na enakem motociklu osvojil najboljši štartni položaj.

Zaradi forme ostalih Yamahinih dirkačev je Rossi priznal, da je njegov rezultat slab, Italijan pa verjetno počasi že čuti tudi pritisk, saj nekater viri poročajo, da naj bi imel v pogodbi z Yamaho določena rezultatska merila, katera mora doseči na prvih šestih ali sedmih dirkah, preden se lahko nadeja nove pogodbe.

“Tovarniška dirkača Quartararo in (Maverick) Vinales sta hitrejša od mene,” je priznal. “To me skrbi, saj sem pričakoval in upal, da bom bolj konkurenčen.” Rossi je dejal, da je bil tokrat hitrejši, toda sam pravi, da je težko najti velike izboljšave na motociklu. “Težko je narediti velik korak naprej, toda vsaka steza je drugačna. Tu sem v primerjavi z drugo dirko v Katarju hitrejši, kljub temu pa nisem v vodilni skupini. Dirka bo težka, saj jo bom spet začel iz ozadja, moja hitrost pa ni preveč dobra. Na jutranjih ogrevanjih bomo poskušali najti izboljšave, s katerimi upam, da bom na dirki hitrejši,” je še pojasnil Italijan.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj