VALENTINO ROSSI: V Portimau nas čaka veliko dela

Avtor prispevka: , objavljeno 16. aprila 2021 .

Valentino Rossi je priznal, da bo dirkaški konec tedna v Portimau naporen in delaven, saj bo poizkušal popraviti vtis po prvih dveh letošnjih dirkah v Katarju, od katerih je odnesel skupaj le štiri točke.

Devetkratni svetovni prvak je vesel vrnitve v Evropo, pa tudi nastopa na stezi Algarve, ki je s spusti in vzponi po njegovih besedah fantastična.

Italijan je na jutranjih ogrevanih pred drugo dirko v Katarju s spremembami elektronike našel nekaj boljši ritem, a tega na dirki ni uspel pokazali zaradi slabega kvalifikacijskega dosežka.

“Vesel sem, da smo nazaj v Evropi,” je povedal veteran MotoGP. “Tu je vse lažje, evropski del pa se začenja z dirko v Portimau. Steza Algarve je fantastična, vendar tudi težka s številnimi vzponi in spusti.

Sezone nismo začeli najboljše. Nismo v formi, v kakršni bi bili radi, zato moramo ta konec tedna pridno delati in se poskušati izboljšati.

Na zadnji dirki v Katarju smo našli boljše nastavitve elektronike, zaradi česar sem že lahko vozil hitreje. Kljub temu izboljšanje ni bilo dovolj dobro. Pričakoval sem, da bom na dirki boljši, kljub temu pa je bil napredek viden, zato moramo zdaj delati v tej smeri naprej,” je povedal dirkač Petronas Yamahe, ki pa se je spretno izognil vprašanju, ali imata tovarniška dirkača Maverick Vinales in Fabio Quartararo, ki sta v Katarju zmagala vsak na eni dirki, drugačne motocikle: “Ne vem kakšne motocikle imajo v tovarniški ekipi.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish