Valentino Rossi: Tempo je boljši, a ne dovolj dober

Avtor prispevka: , objavljeno 3. aprila 2021 .

Valentino Rossi je po dveh petkovih treningih za VN Dohe dejal, da je njegov ritem boljši, kot pred tednom dni, a da ni dovolj dober, saj se mu ni uspelo uvrstiti med najhitrejših deset, zaradi česar bo zelo verjetno pristal v prvi kvalifikacijski skupini.

Čeprav so treningi potekali na istem dirkališču, kot prejšnji teden, dirkač Petronas Yamahe ni našel prave hitrosti in je postavil štirinajsti čas. Medtem ko se je prejšnjo soboto zavihtel do četrtega mesta na kvalifikacijah, pa zaradi težav z oprijemom zadnje gume to tokrat verjetno ne bo mogoče, saj je večina dirkačev postavila boljše čase kroga. Rossi je bil 0.238 sekunde počasnejši od svojega, za najhitrejšim Jackom Millerjem pa je zaostal skoraj eno sekundo. “Prejšnji teden sem bil hitrejši, še posebej na drugem treningu, kjer sem s hitrejšim krogom ostal na devetem mestu,” je povedal.

“Danes sem imel veliko težav z oprijemom zadnje gume, na simulaciji dirke na začetku treninga pa se mi je zdelo, da sem veliko počasnejši. Nekoliko nam je uspelo zmanjšati obrabo gume, kar je zelo pomembno za nas. Ob koncu sem uspel izboljšati čas kroga in zdelo se mi je, da sem dobro peljal, vendar krog ni bil dovolj dober za uvrstitev med najboljših deset. V soboto moramo izboljšati oprijem, toda na tretjem treningu bo težko popraviti čas, zato se bomo morali osredotočiti na tempo, da se bomo lahko v prvem delu kvalifikacij uvrstili na eno izmed prvih dveh mest. Danes sem bil bolj konstanten, ne pa tudi dovolj hiter.”

Rossijev moštveni kolega Franco Morbidelli je na prvem prostem treningu kar dvakrat naletel na težave s pogonsko enoto, zaradi katerih so jo pri Yamahi umaknili iz uporabe, dokler je ne pregledajo. Čeprav je Yamaha lani imela ogromno težav z vzdržljivostjo agregatov, pa Rossija Morbidellijeve težave ne skrbijo. “Ne vem, kaj se je zgodilo, todam islim, da ni šlo za hujšo okvaro motorja.”