Valentino Rossi se spogleduje s prestopom v Formulo 1

Avtor prispevka: , objavljeno 6. decembra 2016 .

Valentino Rossi, ki je minuli konec tedna slavil zmago na Rally show Monza in tako znova dokazal, da je hiter tudi na štirih kolesih, se je vmešal na seznam kandidatov, ki bi lahko v moštvu Mercedes nadomestili aktualnega svetovnega prvaka Nica Rosberga, ki se je odločil predčasno končati svojo kariero.

Moštvo nemškega proizvajalca avtomobilov, ki je letos že tretje leto zapored na stezo postavilo nepremagljiv dirkalnik, vse od tedaj zasipajo telefonski klici dirkačev iz drugih moštev, pa tudi iz drugih dirkaških serij.

Šef ekipe, Toto Wolff se je nedavno šalil, da je tudi Jorge Lorenzo, ki je testiral njihov dirkalnik eden izmed kandidatov, ki bi v prihodnji sezoni lahko dirkal zanje, enako pa naj bi veljalo tudi za Rossija.

Devetkratni svetovni prvak je na šalo odgovoril: “Bilo bi zanimivo. Toto ima mojo številko, tako da me lahko pokliče, če želi.”

Rossi se je pred več kot desetimi leti že spogledoval s prestopom v Formulo ena. Takrat je opravil nekaj testiranj z moštvom Ferrarija, a se je naposled odločil ostati na dveh kolesih. Zdaj pa pravi da nebi mogel zavrniti priložnosti, da preizkusi še Mercedesov dirkalnik. “Le kako bi lahko zavrnil takšno ponudbo? Imel sem srečo, da sem vozil Ferrarijev dirkalnik. Med člani moštva imamo veliko dobrih prijateljev, tako da bi jih s testiranjem za Mercedes nekako na pol izdal, toda ponudbe, da bi preizkusil srebrni dirkalnik ne bi mogel zavrniti,” je še dodal dirkač Yamahe.

 

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish