Valentino Rossi razočaran zaradi dveh padcev

Avtor prispevka: , objavljeno 19. septembra 2021 .

Valentino Rossi se je v soboto kar dvakrat znašel na tleh, po drugem padcu na kvalifikacijah pa bo domačo dirko MotoGP za veliko nagrado San Marina začel s 23. mesta, le pred moštvenim kolegom Andreo Doviziosom.

Italijan je padel na tretjem treningu, katerega je, čeprav z le 1.1 sekunde zaostanka, posledično končal na 18. mestu, zato pa se je moral s tekmeci soočiti že v prvem delu kvalifikacij. “Današnji dan je bil zelo zapleten zaradi dveh padcev,” je pojasnil Rossi. “Zjutraj sem imel dober ritem in sem želel priti med prvih deset, toda naredil sem napako. Želel sem dati vse od sebe, doseči najboljši možen rezultat, brez da bi naredil kaj norega.

Jezen sem zaradi padca na kvalifikacijah, saj na zadnjem treningu nisem bil slab in prepričan sem, da bi lahko na kvalifikacijah postavil dober čas.”

Za padec na kvalifikacijah je bilo po Rossijevem mnenju krivo to, da je krog prej naredil napako, nato pa močno upočasnil, zaradi česar se je leva stran prednje gume preveč ohladila.

“Trda sprednja guma je boljša na zaviranjih, vendar pa je leva stran v šestem in petnajstem zavoju zelo na meji. Prvi krog ni bil slab, v drugem pa sem naredil napako v 4. ovinku. Želel sem odpeljati še en krog pred menjavo gume, saj sem bil prepričan, da sem lahko hitrejši. Po napaki sem upočasnil za kakih pet ali šest sekund in nisem pričakoval, da bom v naslednjem krogu izgubil toliko oprijema na levi strani gume. Imel sem malce smole, saj bi z dobrim drugim krogom, še posebej z novo gumo lahko peljal precej hitreje, kot v prvem poizkusu. Po drugi plati pa sem vesel, da se nisem poškodoval, saj sem zjutraj padel pri visoki hitrosti.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish