Valentino Rossi: Pred 5 leti nebi verjel, da bom moštveni kolega Morbidellija

Avtor prispevka: , objavljeno 21. januarja 2021 .

Potem, ko po zadnjem podaljšanju pogodbe s tovarniško ekipo Yamahe dolgo ni bilo jasno, ali bo Valentino Rossi nadaljeval kariero v MotoGP tudi po koncu sezone 2020, je bilo konec septembra tudi uradno znano, da bo “The Doctor” v sezoni 2021 vozil za ekipo Petronas-Yamaha. Tudi v novem moštvu bo imel na voljo najnovejšo specifikacijo Yamahe M1.

Rossijev moštveni kolega pri Petronasu je Franco Morbidelli. Italijana se zelo dobro poznata, saj je Morbidelli nekoč hodil “v šolo” prav k Rossiju. Šestindvajsetletnik je namreč eden od učencev Rossijeve akademije VR46. “Veselim se vožnje s Francom. Navsezadnje je naš varovanec,” je dejal Rossi in se tako odzval na nenavadne okoliščine v njegovi novi ekipi. Sam priznava, da si ni predstavljal, da bo kdaj nastopal v istem moštvu s svojim učencem.

“Če bi pred petimi leti Francu ali meni povedali, da bova nekoč moštvena kolega v MotoGP, nobeden od naju tega ne bi verjel,” priznava Rossi in pojasnjuje, zakaj: “Takrat bi bilo vse skupaj slišati skoraj neverjetno. Tudi zato, ker bi jaz lahko kariero že končal.”

Namesto tega se zimzeleni Italijan čez slaba dva meseca podaja v svojo 26. sezono v svetovnem prvenstvu v motociklizmu in v svojo 22. sezono v kraljevem razredu MotoGP. Rossijeva pogodba s Petronas-Yamaho trenutno velja do konca leta 2021, medtem ko je Morbidelli podpisal pogodbo do konca leta 2022. Vendar ima Rossi možnost podaljšati še za dodatno leto, v kolikor bodo njegovi rezultati na primerni ravni.

Kar zadeva rezultate, Rossi noče napovedovati prihodnosti. Glede vzdušja v ekipi pa sporoča: “Prepričan sem, da bova s ​​Francom dobro sodelovala in skupaj poskrbela, da bomo čimbolj uspešni.” V novi sezoni ima Rossi možnost doseči še en mejnik, saj je doslej 199-krat stal na stopničkah.

Članek je na voljo tudi na vmax.si

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish