VALENTINO ROSSI: Odločitev o nadaljevanju kariere bom sporočil med poletnim premorom

Avtor prispevka: , objavljeno 19. maja 2021 .

Za njegove navijače težko pričakovano odločitev, kje bo dirkal ali kaj bo počel v sezoni 2022 bo sporočil med poletnim premorom. Med opcije, kje bi lahko nadaljeval se omenja Petronas Yamaha, dirkanje za njegovo ekipo ali kakšno vidno mesto v njegovi ekipi.

Mnogi so to predvidevali, da bo odločitev sprejel že pred domačil Mugellom ali med dirkaškim vikendom. Poletni premor je dokaj pozen čas za sporočitev za naslednjo sezono, saj pri Petronas Yamahi ob morebitnem njegovem odhodu potrebujejo zamenjavo in tega časa po poletnem premoru nebi bilo veliko. “”V pogovoru s Petronasom in Yamaho smo prišli do zaključka, da je idealen čas polovica sezone, saj imamo po devetih dirkah poletni odmor in mislim, da se bom odločil za naslednje leto v tem obdobju,” je dejal Rossi. Poletni premor se začne po dirki v Assenu v vikendu od 25 do 27 junija in traja do dirke v Avstriji 6 do 8 avgusta.

Rossi lahko svojo kariero nadaljuje pri Petronas Yamahi. To bo sprejel glede na rezultate, ki jih bo še dosegel v letošnji sezoni. Ali pa bo vozil za svojo ekipo VR46 Aramco. Če pa se nebo odločil, da bo svojo kariero nadaljeval kot dirkač pa bi lahko prevzel vodenje svoje ekipe in bil tako še vedno vključen v MotoGP.

Letošnja sezona se ni začela po željah in pričakovanjih Italijana. Rezultat, ki bi si ga želel je dosegel samo na prvih kvalifikacijah v Katarju, kjer je bil četrti nato pa je njegova forma močno padla. Na zadnji dirki v Jerezu se mu je uspelo uvrstiti med deset najboljših in skupno je dosegel na tej dirki več točk kakor v celotni sezoni.

“Mešani pogoji za nas so bili velika katastrofa, ker sem bil močan na mokrem. Na ogrevanjih smo bili dobri in bil sem hiter v mokrem. Tudi na suhem ni bil slab tempo. Če se nebi pogoji spremenili bi lahko odvozil bolje. Napako smo naredili pri izbiri gum, kjer smo nataknili mehko gumo za dež namesto srednjo za dež,” je po dirki povedal Valentino Rossi.

Veliko dela je ime Italijan z svojo ekipo, ki jo ustanavlja katere motorje bodo vozili v prihodnji sezoni. Kot vse kaže bodo to Ducatijevi motorji, kljub temu, da je Yamaha ponudila svoj motor za polovično ceno.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish