Valentino ROSSI o upokojitvi mlajših od sebe: STAROST je le eden od dejavnikov

Avtor prispevka: , objavljeno 28. decembra 2020 .

Praktično celotna generacija dirkačev, ki je prišla v MotoGP po Valentinu Rossiju, se je že upokojila. Casey Stoner, Dani Pedrosa, Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo in drugi so veljali za voznike, ki bi morali prevzeti vajeti po Rossijevih velikih uspehih.

Vsi so že upokojeni, le Rossi še vedno vozi. “Starejši sem od Doviziosa, Pedrose in Jorgeja. Z mojega zornega kota so bili mlajša generacija,” pravi Italijan. “Toda vsak ima svojo zgodbo, svojo motivacijo in strast. Starost je le eden izmed dejavnikov.”

Pri Rossiju motivacija za trening očitno še vedno ne predstavlja nobene težave. V dneh pred božičem se je Rossi s svojimi vozniki iz akademije VR46 vrnil na svoj MotorRanch. Opravili so še zadnji trening pred počitnicami in novim letom.

“Vesel sem, da bom lahko naslednje leto vozil in upam, da bom konkurenčen. Vedno je težko, ker so mladi vozniki vedno močnejši. To je velik izziv, a poskusil vsekakor bom.” Kot zanimivost velja izpostaviti, da je med vozniki, ki bodo v naslednji sezoni nastopali ob boku The Doctorja v MotoGP, kar osem takšnih, ki se še niso rodili, ko je Italijan 31. marca 1996 v Shah Alamu odpeljal svojo prvo dirko v razredu do 125 kubičnih centimetrov.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish