VALENTINO ROSSI ne ve, če bo na evropskih dirkah našel FORMO

Avtor prispevka: , objavljeno 8. aprila 2021 .

Valentino Rossi je pred začetkom evropskega dela sezone MotoGP priznal, da ne ve, če mu bo uspelo najti boljšo formo, kot jo je prikazal na dveh dirkah v Katarju.

Karavana MotoGP se prihodnji konec tedna seli na Portugalsko, kjer bo potekala že tretja dirka sezone, Rossi pa bo iskal boljše rezultate. V Katarju je namreč na prvi dirki dosegel dvanajsto mesto, potem ko jo jezačel s četrtega, drugo pa na šestnajstem in brez točk. Obe dirki sta dobila tovarniška dirkača Yamahe, Maverick Vinales in Fabio Quartararo, ki je z Italijanom pri moštvu Petronas SRT zamenjal sedeže.

Za Rossija bodo naslednje dirke ključne, saj bo od njih odvisno nadaljevanje njegove kariere dirkača. Nova pogodba pa bo mogoča le, če bo uspel dosegati podobne rezultate, kot Vinales in Quartararo, ki dirkata na enakih motociklih, kot on. Na vprašanje, ali pričakuje boljšo formo, pa je odgovoril: “Ne vem, saj se vsaka sezona precej spreminja. V Evropi je veliko stez, ki so mi všeč, zato upam, da bo tam moja forma boljša. V Katarju smo našli drugačne nastavitve elektronike, ki so mi omogočale bolj konstanten tempo, žal pa smo jih odkrili šele na jutranjih ogrevanjih, tako da niso prišle do izraza, saj sem dirko začel povsem v ozadju.

Težko je napredovati, saj so vsi dirkači in motocikli zelo hitri in le deset sekund za zmagovalcem pomeni šele petnajsto mesto. Bomo videli, kako nam bo šlo na drugih dirkališčih. Že v Portimau bomo videli več.”

Rossijev moštveni kolega Franco Morbidelli je na dirkah imel nekaj manj težav. VN Dohe, ki je bila druga dirka, je začel z osnovnimi nastavitvami svoje nekoliko bolj zastarele različice motocikla, s katerimi je začel lansko sezono. “Naredili smo veliko spremembo in se vrnili na nastavitve, podobne tistim, s katerimi smo začeli lansko sezono,” je pojasnil. “Druga dirka je bila malce boljša, saj sem se lahko boril za mesta. Toda ker sem jo začel z desetega mesta, se je bilo težko prebiti kam višje, lahko pa sem vsaj poizkusil. Toda pojavile so se podobne težave, kot smo jih imeli lani. Gume so se mi prehitro obrabile.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj