Valentino Rossi ne izključuje, da bo dirkač svoje ekipe

Avtor prispevka: , objavljeno 30. aprila 2021 .

Valentino Rossi je pred dirko v Jerezu razkril nekaj več podrobnosti o svoji karieri in lastni ekipi v MotoGP v sezoni 2022. “Na začetku projekta VR46 nismo razmišljali o MotoGP, toda korak za korakom se nam je ponudila ta priložnost in na koncu smo si rekli, zakaj ne?” je povedal Italijan, ki je v šali dejal, da se mu z njegovim moštvom ponuja možnost, da nadaljuje dirkaško kariero. “Če bom želel dirkati, lahko en motor obdržim zase, saj sem šef.”

Z bolj resnim tonom pa je nato pojasnil: “Moje moštvo v MotoGP ne bo veliko vplivalo na odločitev glede moje prihodnosti, saj je moja prioriteta, da nadaljujem z ekipo Petronas. V tem trenutku bi torej težko dirkal za svoje moštvo, čeprav tega ne morem povsem izključiti, saj se stvari spreminjajo iz dneva v dan. Za zdaj recimo, da je težko, vendar ne nemogoče, toda najprej moramo videti, če bom v nadaljevanju sezone konkurenčen, kar pa bo vplivalo na moo prihodnost.”

Devetrkatni svetovni prvak naj bi v pogodbi z ekipo Petronas imel določena nekatera rezultatska merila, katera naj bi moral doseči, če želi novo pogodbo z malezijskim moštvom.

Italijan je v sredo za svoje moštvo VR46 pridobil pomembna sredstva iz Savdske Arabije, kar so številni na socialnih omrežjih sprejeli z določeno mero odpora, saj gre za državo, kjer človekove pravice niso vedno na prvem mestu. “Aramco je v preteklih letih podpiral moštva v različnih športih, vse od nogometa do Formule 1, za nas pa so prav tako pomemben partner,” je pojasnil. “Mogoče lahko kako izboljšamo stvari, toda naše sodelovanje je poslovno. Sam z njimi nisem govoril, saj je v moštvu VR46 veliko ljudi, ki se ukvarjajo s tem, jaz pa sem predvsem dirkač, v vse to pa sem vpleten le kot šef.”

Katere motorje bo ekipa uporabljala še vedno ni znano, toda govori se, da naj bi Rossi pred vrnitvijo k Yamahi v letu 2013 podpisal klavzulo, ki mu prepoveduje, da bi v MotoGP natopal s katerim drugim motorjem, kot Yamaho. “Kot sem dejal, je prva prioriteta, da nadaljujem z ekipo Petronas SRT, te klavzule pa se po pravici povedano ne spomnim. Ne glede na to, katere motorjem bomo imeli, pa bom kljub vsemu težko dirkač svojega lastnega moštva. Nisem preveč v toku dogodkov, toda mislim, da se za zdaj še nismo odločili, katere motorje bomo uporabljali. Govorili pa smo že z vsemi, Aprilio, Ducatijem Yamaho in Suzukijem.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish