Valentino Rossi na 24 ur Le Mansa in na reliju Dakar?

Avtor prispevka: , objavljeno 22. januarja 2017 .

Valentino Rossi je dejal, da bi v prihodnosti želel nastopiti na slavni vzdržljivostni dirki 24 ur Le Mansa, morda pa tudi na reliju Dakar.

“Eden izmed ciljev je, da poskusim z nastopom na reliju Dakar, čeprav bi bilo to zelo težko, saj moraš biti zelo dobro pripravljen,” je dejal 37-letni Italijan, ki ima z Yamaho sklenjeno pogodbo do konca sezone 2018. “Seveda bi nastopil z avtomobilom, saj je dirkanje z motorjem zares nevarno. Bomo videli, a bolj se osredotočam na 24 ur Le Mansa. To je moj prvi cilj, saj se na stezi počutim precej bolje. Morda bom poskusil nastopiti, ko končam kariero v MotoGP in bom imel več časa.”

Rossi se je leta 2006 spogledoval s prestopom v Formulo ena, potem ko je opravil nekaj testiranj z moštvom Ferrari. Odločil se je, da ostane na dveh kolesih, odločitve pa ne obžaluje, saj je forma moštva iz Maranella od takrat v zatonu, sam pa je osvojil še dva naslova svetovnega prvaka. “Mislim, da je bila odločitev prava, saj sem po sezoni 2006 osvojil še dva naslova svetovnega prvaka v MotoGP, odpeljal nekaj dobrih dirk, se na stezi dobro boril, zato ničesar ne obžalujem. Formula 1 mi je zelo všeč. V nekem trenutku sem želel poizkusiti in videti, kaj se lahko iz tega razvije, zato sem opravil nekaj testiranj. Ko sem se zatem vračal iz Valencije, kjer smo testirali z drugimi, sem si dejal, da še nisem pripravljen zaključiti z dirkanjem na dveh kolesih, in odločitev je bila pravilna.”

Foto: ferrari

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj