Valentino Rossi je tudi uradno postal legenda MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 15. novembra 2021 .

Italijan Valentino Rossi je bil na podelitvi pokalov FIM sprejet v MotoGP Hall of Fame, oziroma dvorano slavnih. Šlo je za pričakovano, toda vseeno nekoliko presenetljivo potezo za Rossija, ki je ponavadi napovedana pred samo podelitvijo.

Torfejo MotoGP Legende je Rossiju po 26 sezonah, 9 naslovih svetovnega prvaka ter 115 zmagah, podelil direktor Dorne, Carmelo Ezpeleta.
“Ta dan si predstavljal kot nočno moro, saj se z njim končuje dolga kariera, toda na koncu sem v njem zelo užival. Hvala vsem, vsem, ki so delali z mano, celemu paddocku, vsem ostalim dirkačem. Dan je bil dolg in nepozaben in res sem užival. Za mano je dolga kariera in ves čas sem v njej užival,” je ob sprejemu pokala povedal Rossi.

“Vse kar lahko Valentinu rečem je, najlepša hvala za vse,” je dejal Ezpeleta. “Pot od Malezije 1996 je bila neverjetna. Že takrat smo videli fanta, ki je vozil fantastične dirke, a je bil hkrati poseben tudi zaradi številnih drugih razlogov. Vse od takrat je bilo neverjetno vse, kar smo skupaj počeli, za vse, ki delamo v MotoGP. Valentino je bil neverjeten dirkač, še včeraj je bil pri 42. letih le nekaj desetink za Fabiom (Quartararojem). Toda tudi njegova osebnost je nekaj posebnega, kakor tudi vse, kar smo skupaj ustvarili, vse od varnostne komisije naprej. Vse kar lahko rečem je Grazie, Valentino!”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish