Valentino Rossi je predstavil letošnje barve Audija R8 GT3

Avtor prispevka: , objavljeno 8. marca 2022 .

Legenda MotoGP, Valentino Rossi, bo letos dirkal v prvenstvu GT World Challenge Europe. Italijan je ob začetku dvodnevnih testiranj pred sezono razkril tudi barve svojega dirkalnika Audi R8 LMS GT3.

Nekdanji prvak MotoGP je februarja opravil testiranje na mokri stezi in navdušil šefa ekipe WRT, Vincenta Vosseja. “Valentino je bil na mokri stezi zares dober. Ima naraven občutek za oprijem na stezi, kar me niti ne preseneča, saj vemo, da je velik naravni talent, a je na meni vseeno pustil dober vtis.”

42-letni Rossi pa v svoji prvi sezoni cilja predvsem na stopničke. “Audi mi je všeč, moje moštvo pa je vedno konkurenčno. Vedno se borijo za zmage, kar je zelo pomembno. Dirkalnik je izjemno dober, fantje v ekipi pa tudi pravijo, da moji časi niso slabi. Upam, da bom konkurenčen in da se bom lahko boril za stopničke, toda več vam bom lahko povedal, ko se sezona zares začne.”

Rossi, ki je nedavno postal tudi očka, je dejal, da si želi nastopiti na vzdržljivostni dirki 24 ur Spaja v Belgiji. “Še nikoli nisem vozil na stezi v Spaju (Spa Francorchamps). Dirkališče je praktično mitološko, še posebej za dirkalnike na štirih kolesih, zato me ta dirka zares zanima, saj naj bi bila tudi najboljša dirka za avtomobile razreda GT.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj