Valentino Rossi je dobrodošel tudi v seriji DTM

Avtor prispevka: , objavljeno 24. marca 2022 .

Valentino Rossi je po besedah direktorja dirk DTM, Frederica Elsnerja, zelo dobrodošel, čeprav je nemško prvenstvo letos omejilo nastope gostujočih dirkačev, zaradi nabito polne štartne vrste. “Če želi, je več kot dobrodošel,” je dejal Elsner. “Dirkaču njegovega kova bi zagotovo dovolili nastop, na primer v Imoli.”

Rossi se je z enkratnim nastopom na dirki DTM spogledoval že v 2019, ko se je za to potezo odločil tekmec iz vrst MotoGP, Andrea Dovizioso. Toda do spopada Italijanov na štirih kolesih ni prišlo, je pa Rossi šefu serije DTM, Gerhardu Bergerju obljubil, da bo na dirki nastopil v bližnji prihodnosti.

Po končani karieri dirkača MotoGP je Rossi prestopil v svet avtomobilističnih dirk in serija DTM naj bi bila ena izmed opcij, s katerimi se je spogledoval devetkratni svetovni motociklistični prvak. Naposled se je odločil za nastop v prvenstvu GT World Challenge Europe, kjer bo dirkal z Audijem R8 LMS GT3, prav dirkalniki razreda GT3 pa so od lani v uporabi tudi v prvenstvu DTM, zato bi lahko priljubljeni Italijan po nekaj nabranih izkušnjah v svojem prvenstvu, že letos lahko izpolnil obljubo Bergerju.

“Mislim, da je letos precej osredotočen na zagon svoje MotoGP ekipe,” je dejal Berger. “Mislim, da se je odločil za nekoliko lažji prehod z nastopi na vzdržljivostnih dirkah, kjer se bo lažje privadil na avtomobille. Z veseljem bi ga sprejeli v prvenstvo DTM, saj bi njegovo ime privabilo kar nekaj pozornosti, toda po drugi strani pa bi moral prestop ustrezati tudi njemu, saj bi obe strani radi videli konkurenčnega Valentina Rossija. Prav zato menim, da še ni pravi čas, da se preizkusi kot redni dirkač v seriji DTM in da je se je odločil prav.”

Berger je izdal, da se o prestopu v DTM z Rossijem osebno ni pogovarjal, je pa o možnostih lani razpravljal z njegovimi menedžerji. “Lani nisva govorila neposredno. V prejšnjih sezonah sva, lani pa ne. Sem pa govoril z njegovimi menedžerji, vendar se iz teh pogovorov ni razvilo nič. Mislim, da je polno zaposlen s svojo MotoGP ekipo, ter pridobivanjem izkušenj z avtomobilom,” je še pojasnil Avstrijec.