Valentino Rossi ima polno podporo PETRONAS YAMAHE

Avtor prispevka: , objavljeno 8. maja 2021 .

Najslabši začetek Rossija odkar nastopa v MotoGP je eno največjih razočaranj v začetku prvenstva. Kljub temu ima Rossi popolno podpro ekipe Petronas Yamahe, ki verjame, da bo našel pravo formo in se ponovno boril za najvišja mesta.

Rossi je v prvih štirih dirkah v sezoni 2021 dosegel le štiri točke in je na skupnem 21 mestu. Njegov najboljši rezultat je na uvodni dirki Katarja 12. mesto, kjer so kvalifikacije pokazale, da je v dobri formi, saj jih je končal na četrtem mestu. Vendar je dirka kmalu pokazala, da forma Italijana ni na takem nivoju na katerem bi si želeli navijači Rossija. Prva dirka je bila tudi edina na kateri je prišel do točk. Italijan vozi enak motor, kot ga vozita Maverick Vinales in Fabio Quartararo v tovarniški ekipi Yamahe. Glede na to, da sta oba dosegla tri zmage od štirih dirk ne moremo reči, da je problem v hitrosti Yamahe. Njegov moštveni kolega Franco Morbidelli, ki pa vozi starejši motocikel je na zadnji dirki prišel do stopničk.

Glavna težava Rossija, ki jo je omenil je oprijem zadnjega dela motorja njegovega M1. Testiranja so po njegovem mnenju pokazala nekaj optimizma. Mnogi nestrpno čakajo, kdaj bo prišla odločitev o nadaljevanju njegove kariere. Pred sezono je dejal, da bo odločitev sprejel glede na dosego njegovih rezultatov tekom sezone. Možnost obstaja, da bo dirkal tudi v svoji ekipi.

“Bila je težka dirka v težkem vikendu, v kateri nisem imel nobenega ritma. Trenutno sem v težkem položaju, toda ekipa Petronas me zelo podpira,” je po dirki v Jerezu dejal Rossi. 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish