Valentino Rossi dirko v Dubaju začenja z osmega mesta

Avtor prispevka: , objavljeno 13. januarja 2023 .

Valentino Rossi bo današnjo dirko 24ur Dubaja v razredu GT3 začel z osmega štartnega mesta.

Kvalifikacije, ki so potekale včeraj so bile razdeljene na štiri dele po petnajst minut. Dva sta bila na sporedu popoldne, še po dnevni svetlobi, dva pa v večernih urah, ko se je nad stezo že stemnilo. Najboljši štartni položaj pripade moštvu katerega dirkači postavijo najboljši povprečen čas.

Prvo štartno mesto so si zagotovili vozniki Luca Stolz, Fabian Schiller, Axcil Jefferies in Martin Konrad za moštvo Al Manar Racing by HRT, ki uporablja Mercedesove dirkalnike. Stolz je v Q3 postavil čas 1:58.335, kar je bil najboljši čas dneva. Skupno je bil njihov povprečni čas 1:59.791. Drugo mesto so zasedli dirkači drugega dirkalnika tega moštva. Drugo štartno vrsto začenjajo dirkači (Sven Müller, Aliaksandr Malykhin, Joel Sturm, Harry King) moštva Pure Rxcing s Porchejevim dirkalnikom, ki so bili sicer v vodstvu po polovici kvalifikacij.

Valentino Rossi je s svojimi dirkaškimi kolegi Timom Whalem, Seanom Gelaelom, Maxom Hessejem in Maximom Martinom postavil osmi najboljši povprečni čas. Za najhitrejšimi so zaostali 1,049 sekunde.

https://twitter.com/followWRT/status/1613983298883096590

Drugi dirkalnik moštva WRT je zaključil na četrtem mestu.

Rezultati:

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj