Valentino Rossi: Čudno je prehiteti svojega brata

Avtor prispevka: , objavljeno 19. aprila 2021 .

Valentino Rossi je dirko za VN Portugalske končal predčasno z zdrsom v pesek. Italijan je kvalifikacije končal na 17. mestu, na jutranjih ogrevanjih pa je uspel najti nekaj boljše nastavitve motorja, ki so mu z izbiro trde zadnje gume omogočile, da se je do sredi dirke prebil na rep deseterice.

Tik pred odstopom je uspešno prehitel še svojega brata Luco Marinija, pri čemer je izgubil nekaj časa. “Dirka je bila nekoliko boljša, saj smo našli boljše nastavitve zavor, poleg tega pa smo se odločili uporabiti še trdo zadnjo gumo,” je pojasnil dirkač moštva Petronas SRT. “Imel sem boljši občutek, motor je bil bolj stabilen, pa tudi oprijema pri pospeševanju je bilo več, zaradi česar sem bil hitrejši v četrtem sektorju. Moj temo ni bil slab, žal pa je dirka vedno težka, če jo začneš v ozadju. Po napaki v prvem zavoju sem izgubil še nekaj časa, ko sem prehiteval Luca. Moral sem biti bolj agresiven, saj sem bil v tistem trenutku hitrejši. Vozil sem za Alexom Marquezom, kar pomeni, da sva bila podobno hitra. Toda izgubil sem krog in pol, ko sem prehiteval Luca. Precej čuden občutek je, ko prehitevaš svoj (VR46) motor, še posebej pa, ko prehitevaš svojega brata.

Na koncu mi je uspelo priti do desetega mesta, a mi je zdrsnila prednja guma. Zgodilo se je v 11. ovinku, ki je precej zahteven do prednjih gum. Na dirki je bilo vroče, jaz pa sem imel srednje trdo prednjo gumo, zato se je močneje obrabljala. Izgubili smo kar nekaj točk, kar je velika škoda, še posebej, ker je bila dirka precej solidna do padca.”

Gume pa bodo po mnenju Rossija močno krojile njegovo formo tudi v Jerezu. “Tu smo lahko dirkali s trdimi gumami, zato sem bil lahko hitrejši. dirka proti koncu ni bila slaba, glede na štartno izhodišče. Moj tempo je bil precej boljši, kot v soboto, zato sem prepričan, da nam v Jerezu lahko gre bolje.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish