Valentino Rossi bi postal očka in dirkal še 2 sezoni

Avtor prispevka: , objavljeno 25. marca 2021 .

Valentino Rossi bo ta konec tedna začel svojo 26. sezono motociklističnega prvenstva, le da se je Italijan tokrat po desetletju in pol vloge tovarniškega voznika znašel v garaži poltovarniške ekipe Petronas Yamaha SRT.

Za 42-letnega Rossija je to nov izziv, v razredu MotoGP pa si želi ostati še vsaj dve sezoni, vendar pa bo veliko odvisno od prvih letošnjih dirk. “Pogodba uradno velja le eno sezono, toda moj cilj je dirkati še dve,” je povedal v pogovoru za italijansko Repubblico. “Odvisno bo od tega, kako bo potekala letošnja sezona. Če se bom zabaval, se boril za zmage in stopničke ter dirke končal med najboljšimi petimi, potem bom dirkal naprej.”

Devetkratni svetovni prvak, ki je izrazil željo, da postane očka, je dejal, da se počuti zelo privilegiranega, saj je katarska vlada vsem v prvenstvu MotoGP omogočila cepljenje proti virusu Covid-19, sam pa se kot dirkač zaveda tudi pomembne vloge, ki jo ima do svojih navijačev. “Dirkači MotoGP lahko ljudem prinesemo žarek veselja, sreče, svetlobe. Smo kot nogometaši ali Formula 1 – zabava. Ko me ljudje vidijo, me imajo radi, saj sem jim polepšal kar nekaj nedeljskih popoldnevov. V teh časih pa vsekakor potrebujejo razvedrilo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish