Valentino ROSSI bi lahko s POVABILOM v prihodnji sezoni NASTOPIL v MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 30. avgusta 2021 .

Izjemna in edinstvena kariera Valentina Rossija v MotoGP se bo zaključila letos jeseni. Italijan bi v prihodnje rad nastopal na avtomobilskih dirkah, hkrati pa je pred dnevi postalo znano, da njegova partnerka Francesca pričakuje njunega prvorojenca.

Bomo res na finalu letošnje sezone zadnjič videli Rossija na motociklu prvenstva MotoGP? Si lahko predstavljate, da bi naslednje leto na primer opravil del testiranj za svojo ekipo VR46? Ali celo odpeljal kakšno izmed dirk z wildcard-povabilom?

Valentino Rossi bi se v prihodnji sezoni lahko udeležil katere od dirk z motociklom svoje ekipe VR46. Sam pravi, da te možnosti ne izključuje, a da za zdaj ne razmišlja o tem.

“Zakaj pa ne? Pogrešal bom dirkanje v MotoGP. Morda se bo pojavila kakšna priložnost. Toda v tem trenutku o tem nimam še izdelanih nobenih načrtov,” razlaga The Doctor.

V premislek Valentinu Rossiju glede vrnitve v prihodnji sezoni je tudi zgodba Danija Pedrose, ki je bil takoj po vrnitvi po dveh letih in pol povsem konkurenčen najboljšim, je pa res, da je Španec opravil številna testiranja za KTM in je bil zato navajen voziti dirkalni motocikel razreda MotoGP.

Več težav je v Spielbergu ob vrnitvi na stezo imel Cal Crutchlow kot nadomestni dirkač Yamahe, saj je Yamaho M1 nazadnje vozil aprila, zato je Rossi previden glede napovedi: “Eno je preizkusiti motocikel na testiranjih, povsem druga pesem pa je dirka, kot sta jo odpeljala Dani ali Cal. Celoten dirkaški vikend je veliko težja stvar.”

Prispevek je na voljo tudi na strani vmax.si

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish