Val kritik na mladega Verstappna

Avtor prispevka: , objavljeno 29. avgusta 2016 .

Nekateri poznavalci Formule 1 so mnenja, da je mlademu dirkaču Maxu Verstappenu dirkanje že malo preveč stopilo v glavo. Tako so ga proglasili za največjega poraženca včerajšnje dirke. In to v bistvu upravičeno, saj je po drugem štartnem mestu na koncu pristal na enajstem mestu.

Že v prvem ovinku je imel manever v katerem sta bila udeležena tudi Kimi Räikkönen in Sebastian Vettel. Ostre manevre z obema pa si je privoščil tudi v nadaljevanju dirke, ko sta ga Räikkönen in Vettel prehitevala. Če tudi je več poznavalcev priznalo, da za manever v prvem ovinku ni kriv Verstappen, so si bili za naslednje večinoma enakih misli.

»Njegovo početje je lahkomiselno,« je bil kritičen Räikkönen. Finec je namreč z njim imel težave že na predzadnji dirki za VN Madžarske. Kar je Finca še bolj jezilo je dejstvo, da njegovih manevrov ni pod drobnogled vzelo vodstvo dirke.

Tudi Toto Wolf je bil mnenja, da način vožnje mladega Nizozemca morda res ni najboljši, vendar če si situacije ni ogledalo vodstvo dirke, potem večjih kršitev očitno ni bilo. »Če si takšnih napak ne bo priznal in z njimi nadaljeval, potem mi je žal, sodi le še v psihiatrijo,« je bil oster Niki Lauda. Verstappen se je na obtožbe pred novinarji branil, da vozi na koncu zmožnosti, kajti le tako lahko dosežeš dobre rezultate. »Če nisi na meji zmožnosti, ki ti jih nudi dirkalnik, potem ne moreš uspeti in pokazati česa si zmožen,« je še dodal Verstappen.

Glede svojega nezadovoljstva z enajstim mestom se včeraj Verstappen ni hotel opredeliti. Naslednja tekma je v Monzi že naslednji vikend. Tudi Monza sodi med hitra dirkališča in prepričani smo lahko, da bo boj med dirkači tudi tu zelo oster.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish