Hamiltonu zmaga pred Raikkonenom

Avtor prispevka: , objavljeno 19. aprila 2015 .

Ob 17. uri se je začel krog za ogrevanje v Manami, kjer iz prve vrste začneta Lewis Hamilton in Sebastian Vettel.

17:00 But ne bo vozil na današnji dirki. Mas je obstal na mestu, ko so dirkači zapeljali v ogrevalni krog. Vsi razen Mal bodo začeli na mehkih pnevmatikah.

17:02 Mas so potisnili v ulico boksov in tako bo začel svojo dirko od tam.

ŠTART: Ugasnile so luči. Slab štart Vet. Ham prvi v prvi ovinek. Rai se je prebil mimo Ros po prvem ovinku. Vet je zaprl Ros, Rai pa je šel po levi mimo.

2: Vrstni red – Ham, Vet, Rai, Ros, Bot, Ric, Gro, Hul, Eri, Sai, Per, Nas, Alo, Ves, Kvy, Mal, Mas, Mer, Ste. Mas so naročili, naj daje vse od sebe, da bodo videli, kaj lahko izvlečejo s te dirke. Ver ima morda poškodovano prednje krilce po stiku z Mal v prvem krogu. Največ je v prvem krogu pridobil Eri, ki se je pomaknil štiri mesta višje.

3: Ham najhitrejši krog – 1:38.955. Komisarji preučujejo dejanje Mal, ki naj bi bil izven štartnega mesta na štartu.

4: Omogočena je uporaba DRS. Vet ima 1,7s zaostanka, Rai 3,8s. Ros je zaenkrat pridobil nazaj mesto proti Rai, a se borita še naprej.

5: Ros je ohranil mesto proti Rai, ki sedaj zaostaja že več kot dve sekundi in ga lovi Bot zadaj.

6: Ric na šestem mestu se pritožuje nad premalo oprijema. Ham je iz kroga v krog hitrejši od Vet. Razlika med njima je 2,2s.

7: Ponovljen posnetek je pokazal, da je Mal prehitel Ver v prvem ovinku za petnajsto mesto.

8: Ros že napada Vet, ker je Vet pred tem naredil napako in izgubil nekaj časa.

9: Ros je prehitel Vet v prvem ovinku. Vet je zmanjkalo prostora in ni imel druge izbire, kot da rojaka spusti mimo.

10: Vrstni red – Ham, Ros, Vet, Rai, Bot, Ric, Gro, Hul, Eri, Per, Sai, Nas, Mas, Alo, Mal, Kvy, Ste, Mer, Ves. Rai pridobiva proti Vet. V zadnjih dveh krogih mu je vzel skoraj tri sekunde. Mas je prehitel Alo za trinajsto mesto.

11: Hul je opravil prvi postanek in se vrača na trinajsto. Sledili so mu Nas, Mas in Mal. Vsi so namestili mehke pnhevmatike.

12: Mas je prehitel Nas in se prebil na štirinajsto mesto. V bokse sta zapeljala še Eri in Sai. Slednji mora opraviti petsekundno kazen.

13: Sai je po postanku in opravljeni kazni padel na sedemnajsto mesto. Mal najhitrejši krog – 1:38.495. Gro z osmega mesta je šel namestiti mehke pnevmatike.

14: Vet je opravil postanek. Iz ozadja tej taktiki sledi tudi Alo.

15: Ros kot prvi Mercedes pelje v bokse. Vrača se za Vet. Razlika je skoraj dve sekundi. Ham in Rai še vedno brez postanka. Eri je prehitel Hul v prvem ovinku za deseto mesto.

16: Ham je šel namestit mehkejše pnevmatike. Rai prihaja v vodstvo. Ham prihaja pred  Vet, ki se bori z Ros. Ros je pridobil mesto nazaj proti Vet. Vsi trije so tesno skupaj z okrog pol sekundnimi razlikami. V tem krogu sta se ustavila tudi Bot in Ric.

17: Ros najhitrejši krog – 1:37.690. Vet je že nekoliko zaostal za Mercedesoma. Pri Ferrariju čakajo Rai, ki se po postanku vrača na četrto mesto pred Bot.

18: Ponovljen posnetek je pokazal, da so imeli mehaniki pri postanku Ham težave, zato je izgubil nekaj časa.

20: Vrstni red – Ham, Ros, Vet, Rai, Bot, Ric, Gro, Eri, Hul, Mas, Nas, Mal, Per, Kvy, Alo, Sai, Ves, Ste, Mer. Mer je opravil postanek, kar pomeni, da je Ste edini, ki se še ni ustavil.

21: Ros so dejali, da bo moral varčevati z gorivom in zavorami, s tem ko se približuje Ham. McLaren je Alo dejal, da so v skladu z načrtom porabe goriva in bodo prehitevali dirkalnike ob koncu dirke.

22: Za deveto mesto se borijo Hul, Mas in Nas, ki jih je po zadnjem merjenju ločevalo 1,3s.

23: Per so povedali, da je pol sekunde hitrejši kot dirkači pred njim, ker Hul drži skupino pred njim, zato se jim lahko približa.

24: Ham ima dobri dve sekundi prednosti pred Ros. Vet na tretjem zaostaja še dve.

25: Nas je po nekaj poskusih v prehitevanju brez težav prišel mimo Mas na deseto mesto. Ob koncu kroga gredo en drugim v bokse Nas, Mas in Mal.

26: Najbolje je iz tega izšel Mal, ki je prehitel oba. Zvrstili so se od štirinajstega do šestnajstega mesta. Hul tudi pelje v bokse. Že prej se je pritoževal nad obrabo pnevmatik. Mehaniki so imeli težave pri snemanju kolesa pri Eri. Njegov postanek je trajal več kot dvajset sekund.

27: Rai je zmanjšal zaostanek za Vet na sedem sekund, medtem ko je Vet izgubil proti Mercedesoma. Alo so opozorili, da so dirkači, ki so trenutno pred njim na strategiji treh postankov, zato jih bodo prehiteli na koncu. Ponovljen posnetek je pokazal napako Vet, ki je peljal široko za ovinek, zato je izgubil kar nekaj časa.

29: Hul je tik za Alo. Obeta se dvoboj za enajsto mesto. Proti koncu kroga se je Hul prebil mimo Alo brez težav. Blizu zadaj je že Mas. Nas je prehitel Sai za štirinajsto mesto.

30: Vrstni red – Ham, Ros, Vet, Rai, Bot, Ric, Gro, Per, Kvy, Mal, Alo, Hul, Mas, Nas, Sai, Eri, Ves, Ste, Mer.

31: Nas, ki je na štirinajstem mestu za Alo, se je v zadnjim krogih med sekundo in dvema približeval Alo. V drugem sektorju vihrajo rumene zastave, ker je ob progi obstal Sai. Nas je prehitel Alo.

32: Sai je po radiu rekel, da verjetno ni imel dovolj privitega kolesa, zato je ustavil.

33: Vet pelje drugič v bokse. Rai je od prvih štirih zaenkrat porabil najmanj goriva in se še vedno približuje Vet. Ham so poklicali v bokse.

34: Tudi Bot je opravil postanek. Rai je vprašal po radiu, zakaj je Ferrari izbral mehke pnevmatike. Mal je prehitel Kvy za osmo mesto v prvem ovinku.

35: Nas je prehitel Hul. Ros pelje po trše gume. Spet se vrača tik za Vet. Vet najhitrejši krog  1:37.547.

36: Ros je lovil Vet. Slednji je naredil napako, ko je zapeljal izven steze in s tem je Ros omogočil, da se prebije mimo. Ves je zapeljal v garažo in končal dirko. Ric je s petega mesta zapeljal postanek z mehkimi pnevmatikami.

37: Vet je po radiu poročal o uničenem prednjem krilcu, a ni vedel, za kaj. Takoj zatem je zapeljal v bokse na menjavo.

38: V vodstvu je še vedno Rai, ki še ni bil v boksih. Ham ima tri sekunde zaostanka, Ros pa še okrog sedem. Per je zapeljal v bokse in vrača se na dvanajsto mesto. Rai že prehiteva dirkače za krog.

39: Alo se bori z Rai, čeprav nista v istem krogu. V ozadju se je Ham popolnoma približal Rai.

40: Ham je prehitel Rai. Vrstni red – Ham, Rai, Ros, Bot, Vet, Ric, Mal, Gro, Mas, Nas, Hul, Per, Kvy, Alo, Eri, Ste, Mer. Ham se je že za dve sekundi odlepil od Rai, ki je ob koncu kroga zapeljal po nove pnevmatike.

41: Rai je po postanku, daleč pred Bot in Vet.

42: Mal s sedmega mesta je zapeljal v bokse. Močno se je pokadilo iz njegovih zavor.

43: Rai najhitrejši krog – 1:36.311.

44: Vet je ujel Bot. To bo dvoboj za četrto mesto. Rai pred njima lovi Ros. Lotus je usposobil Mal dirkalnik, da je zapeljal nazaj na stezo. Vrnil se je na petnajsto mesto.

45: Rai je v prvih dveh sektorju Ros vzel 1,7s. Med njima je sedaj deset sekund.

47: Rai so dejali, da naj bi v petih krogih ujel Ros. Vet napada Bot.

48: Ponovljen posnetek je pokazal, da je Nas prehitel moštvenega kolega Eri za trinajsto mesto.

49: Bot so dejali, da dobro vozi in naj se bori za to mesto, čeprav je Vet blizu zadaj.

50: Vrstni red – Ham, Ros, Rai, Bot, Vet, Ric, Gro, Mas, Per, Kvy, Alo, Hul, Nas, Eri, Mal, Ste, Mer.

51: Krog za krogom se Rai približuje Ros. Mercedes je Ros naročil, naj varčuje z zavorami.

52: Še vedno gledamo dvoboj med Bot in Vet.

53: Razlika med Ros in Rai je samo še slabi dve sekundi.

55: Ros in Rai sta ujela dirkače za krog. Mas in Kvy se borita za deveto mesto. Kvy se je prebil naprej. Ros se je brez težav prebil mimo dirkačev za krog, sledil mu je tudi Rai.

56: Ros je naredil napako, ko je zapeljal preširoko čez prvi ovinek, in omogočil Rai, da se prebije naprej. Ros se sicer bori, da bi mesto pridobil nazaj, ampak nima možnosti.

KONEC: Ham, Rai, Ros, Bot, Vet, Ric, Gro, Per, Kvy, Mas, Alo, Nas, Hul, Eri, Mal, Ste, Mer.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo