V tretji trening vožnji danes padel rekord proge med turnimi vozili!

Avtor prispevka: , objavljeno 13. avgusta 2016 .

Na jutrišnji startni listi dirke je 80 voznikov. Če so se v prvi vožnji vozniki še bolj sramežljivo spogledovali s progo, so bili že v drugi bolj zaupljivi do nje in dosegali hitrejše rezultate, v tretji pa je samega sebe znova presegel Švicar Ronnie Bratschi, ki je popravil (lasten) lanskoletni rekord proge med turnimi vozili. V absolutni konkurenci bomo očitno jutri spremljali hud boj za zmago med Čehom Vaclavom Janikom in Italijanom Federicom Liberjem. Med Slovenci se je na prvem in drugem treningu najbolje izkazal Vladimir Stankovič, ki pa je v tretje odstopil.

Junak današnjih treningov je Švicar Ronnie Bratschi, ki mu je že danes mu je uspelo preseči svoj (lani postavljen) rekord proge. Lani je progo prepeljal s časom 2:13.55, letos pa še nekaj desetink hitreje, saj se je na cilju ura ustavila pri 2 minutah, 13 sekundah in 17 stotinkah. Treninge je končal na skupno 6. mestu.

Na treningih sta se v absolutni konkurenci najbolj izkazala favorita, oba že zmagovalca na lučinski progi, Čeh Vaclav Janik in Italijan Federico Liber. Liber je bil v drugi vožnji v absolutni konkurenci znova najhitrejši, tesno za njim je treninge končal Vaclav Janik, tretji najhitrejši čas je dosegal Alessandro Tinaburri. A tretja vožnja je načrte premešala Liberju, saj je na progi pred njim odstopil Stankovič (ki je sicer dobil prva dva treninga v konkurenci domačih dirkačev), tako da je Liber pristal na drugem mestu, na prvo pa se je (zgolj 8 stotink za Liberjevim lanskim rekordom proge) zavihtel Vaclav Janik.

Na tretjem mestu je bil po tretji vožnji Čeh Petr Trnka, na četrtem pa Alessandro Tinaburri. Jutri se nam torej na tekmi obeta vroč češko-italijanski dvoboj.

Med domačimi vozniki je bil najhitrejši Vladimir Stankovič, a je v tretji odstopil. Vodilnemu v slovenskem državnem prvenstvu do Lučin Milanu Bubniču je drugi trening pokvarila tehnična okvara, na tretjem treningu ni nastopil. Če je narava okvare taka, da bo jutri lahko dirkal, je naslov državnega z lučinsko tekmo skoraj zagotovo že oddan, sicer bo vse svoje adute poskušal vnovčiti Peter Marc, ki je trenutno drugi, trenutno tretjega Mateja Grudnika tokrat v Lučinah ni.

Zanimivo utegne biti tudi v Diviziji 1 državnega prvenstva, kjer je konkurenca največja, in v kateri vodstvo ohranja Aleš Žakelj – Kafečk. Dobre vožnje je danes pokazal Janko Čebron, prav tako Primož Tavčar, a končno je nekaj odličnih predstav uspelo tudi Gregorju Juraku, ki se mu prve tri dirke do Lučin niso najbolje posrečile.
Boj bo izredno napet v vseh skupinah, gorsko hitrostna preizkušnja Lučine 2016 v Poljanski dolini pa znova obeta vrhunski avtomobilistični spektakel – morda enega najbolj vnetih, kar smo jih na progi od Todraža do Lučin lahko kadarkoli spremljali. Zmore Ronnie Bratschi jutri vnovič preseči samega sebe, kakšne predstave bo pokazal Federico Liber, se lahko dotakne svojega rekorda ali ga morebiti res preseže? Kako se bo končal boj v tekmi za najvišja mesta državnega prvenstva?
Vse to so vprašanja, na katera bomo odgovor dobili jutri.

Prva od treh tekmovalnih voženj bo jutri na sporedu ob 10. uri, ob 12.45 bo slovesna otvoritev dirke, ob 13. uri bo druga, ob 15. uri pa še tretja vožnja. Razglasitev zmagovalcev in podelitev priznanj bo predvidoma po 18. uri.

Za obiskovalce bo po progi brezplačno vozil avtobus, ob progi pa so tudi prikazovalniki hitrosti, ki ujamejo tudi najvišje možne hitrosti voznikov.
Dodana vrednost dirki je letos dobrodelna akcija »Podarimo dirkaški nasmeh otrokom«, za katero se sredstva zbirajo s taxi vožnjami s predvozniki, del sredstev za šolski sklad OŠ Poljane bo namenjenih tudi iz naslova vstopnin ter donacij vseh ljudi dobre volje.

Razlogov torej več kot dovolj, da vas povabimo na epilog gorsko hitrostne preizkušnje tega konca tedna v Lučinah! Dobrodošli!

Foto: Nika Štremfelj @svet-hitrosti.com

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish