V sezoni 2019 še brez dirke v Miamiju

Avtor prispevka: , objavljeno 24. julija 2018 .

Organizatorji dirk Formule 1 so sporočili, da so se pogajanja glede dirke v Miamiju nekoliko zavlekla in tako dirke v naslednji sezoni na koledarju še ne bo. To pomeni, da bo v naslednji sezoni na sporedu 20 dirk, saj se dirka v Nemčiji poslavlja. Da dirke v Miamiju v naslednji sezoni ne bo se je šušljalo že v zadnjem obdobju. Dirka naj bi bila tam na sporedu leta 2020. Ena izmed težav je tudi mnenje lokalnega prebivalstva, ki ga politična smetana Miamija želi upoštevati. Navijaški festival namenjen predstavitvi in promoviranju dirke, ki je načrtovan meseca oktobra bo kljub temu nemoteno potekal. Vodja promocije pri Formuli 1 Sean Bratches je ob tem dejal:
“V zadnjih nekaj mesecih intenzivno sodelujemo z predstavniki mesta Miami. Cilj obeh strani je pripeljati dirko Formule 1 sem. Uspel nam je velik napredek. So pa to zelo zapletena pogajanja. Želeli smo, da bi lahko dirko pripeljali že v naslednji sezoni, toda očitno bo potrebno še nekoliko počakati.”
“Razpravljamo o dolgoročnem pogledu, zato smo se dogovorili, da bo dirka v Miamiju prvič na spored v sezoni 2020. Našim navijačem, ki jih je po vsem svetu približno 1,8 milijarde ter prebivalcem mesta želimo ponuditi izjemno dirko, za to pa bo očitno potrebno še nekoliko počakati.”
“Zelo tesno sodelujemo z predstavniki mesta in poslušamo njihove želje, načrte glede steze. Oktobra bomo na navijaškem festivalu navijačem predstavili dirko in jih navdušili za obisk.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish