V novi sezoni Formule 1 več akcije

Avtor prispevka: , objavljeno 21. januarja 2017 .

Lanskoletno sezono Formule 1 si bomo zapomnili tudi po vročih debatah o ravnanju nekaterih dirkačev pri prehitevanjih ali pa preprečitvi prehitevanj. Seveda je tu bil največkrat omenjen Max Verstappen, ki je bil deležen veliko kritik zaradi svojega stila dirkanja.

Zadeve so šle celo tako daleč, da je FIA poostrila nekatera pravila in so bile tako menjave smeri v conah zaviranja strogo kaznovane. Vendar bo očitno glede tega v novi sezoni na voljo več akcij na dirkališčih. Glede na informacije, ki krožijo, je tako imenovana strateška skupina Formule 1 obravnavala predlog, da se ta pravila olajšajo in tako omogoči večja možnost odprtih bojev na dirkah. “Pravila glede prehitevanj so našemu športu bolj škodovala kot ne in se tako sedaj odpravljajo. Prepričan sem, da bomo tako lahko prišli in doživeli novo in še bolj zanimivo sezono,” izjavlja Niki Lauda, neizvršni predsednik moštva Mercedes, ki je tudi sam v pretekli sezoni večkrat kritiziral Verstappna.

Predlog, ki ga morajo poleg strateške skupine potrditi še komisarji Formule 1 ter glavno vodstvo FIA pravi, da se kaznujejo le velike napake in odstopanja od že ustaljenih pravil. Poleg Verstappna je kaznovanje po starih pravilih občutil tudi Sebastian Vettel, ko so ga komisarji na dirki v Mehiki po izzivalnem prehitevanju Daniela Ricciarda kaznovali z deset sekundno kaznijo. Tako je tudi izgubil prostor na zmagovalnih stopničkah.
Lauda ne dvomi, da bo predlog strateške skupine potrjen, tako da smo lahko res pripravljeni na nove manevre, ki dejansko poživijo včasih dolgočasne in monotone dirke.