V Nemčiji slovensko posadko Novak – Ocvirk spremljala smola

Avtor prispevka: , objavljeno 24. avgusta 2015 .

Če sta imela Tim Novak in Uroš Ocvirk v petek težave s tehniko Forda Fieste R2T, točneje s turbopuhalom, pa je 21-letni slovenski dirkaški up na sobotni 16. hitrostni preizkušnji nemškega relija sam naredil vozniško napako in znova odstopil.

Reli za svetovno prvenstvo je najvišji rang tega dirkanja, zato so zahtevne nemške ceste pokazale svoje zobe tudi naši posadki. Po odličnem sobotnem dnevu, ko sta v pokalu DMACK Fiesta Trophy kar dvakrat zasedla četrto mesto, je bila najdaljša hitrostna preizkušnja relija (dolga kar 45,61 kilometra!) mogoče zadnja, ki sta jo štartala.
»V levem ovinku sem preveč ‘sekal’ovinek, v njem pa je bila skrita skala. Le-ta je poškodovala obese prednjega levega kolesa, poleg tega pa sva se še zavrtela in z zadnjim desnim delom zadka zadela v drevo,« je dejal razočarani Novak.

»Do nesreče je šlo odlično, dva dirkača v pokalu sta bila hitrejša, drugi pa smo bili zelo skupaj. Dirkalnik je deloval brezhibno, le gume delujejo povsem drugače kot Pirellijeve, ki sem jih navajen, zato bi za boljše čase potreboval več dirkalnih kilometrov,« je še dejal in ob tem spomnil, da so drugi dirkači samo letos nastopili s Fiestami in omenjenimi gumami že tri dirke. Navdušenja nad organizacijo relija za svetovno prvenstvo (WRC) ni mogel prikriti, čeprav so bile etape (deli med hitrostnimi preizkušnjami) resnično dolge.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo