V MotoE tudi de Angelis

Avtor prispevka: , objavljeno 13. novembra 2018 .

Nekdanji dirkač razreda MotoGP Alex de Angelis je še eden v vrsti dirkačev, ki bodo v naslednji sezoni nastopali v razredu MotoE. Italijanski dirkač bo tam nastopal za moštvo Pramac Racing. Dirkaški veteran je v razredu MotoGP zbral 61 nastopov, svojo zadnjo dirko v tem razredu je odpeljal v sezoni 2015. Štiriintridesetletni italijanski dirkač je v lanski sezoni kot menjava poškodovanim dirkačem trikrat nastopil v srednjem tekmovalnem razredu, letos pa je postal dirkaški trener Federica Fulignija.

Tokrat pa se bo vrnil povsem v tekmovalni vlogi, ko bo nastopal v novonastalem razredu MotoE. V moštvu se bo tako pridružil avstralskemu dirkaču Joshu Hooku, ki je v sezoni 2017/2018 osvojil naslov v razredu vzdržljivostnih motociklov. De Angelis je ob uradni naznanitvi dejal:

“Zelo sem vesel, da sem del tega projekta in se vračam v moštvo s katerim že imam zelo dobro izkušnjo iz Lagune Sece 2013, ko sem menjal poškodovanega Andreo Iannoneja. To je zelo profesionalno moštvo zato sem prepričan, da mi bodo pomagali doseči dobre rezultate.”

“Že celo leto nisem sedel na motociklu, zato že nestrpno pričakujem Jerez, ko se bom lahko zapeljal z motociklom. Zahvalil bi se rad Paolu Campinotiju (lastniku moštva) in Francescu Guidottiju (vodji moštva) za ponujeno priložnost. Vse bom storil za dosego najboljših rezultatov.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish