V Melbournu si želijo nove pogodbe

Avtor prispevka: , objavljeno 28. avgusta 2013 .

Ministrica Victorie Louse Asher je dala zeleno luč za pričetek pogajanj o podaljšanju pogodbe z Berniem Ecclestonom. Sicer ima Melbourne še dve leti časa, saj se pogodba izsteče šele ob konczu leta 2015, torej bomo videli še vsaj dve veliki nagradi.

»Vodju Grand Prix združenja Ronu Walkerju sem naročila, da naj prične pogovore z Ecclestonom o novi pogodbi,« je potrdila Asherjeva, ki je še dodala »Pravzaprav se nam ne mudi, saj imamo pogodbo še za dve dirki. Poleg tega pa vlada ne bo podpisala ničesar, kar ne bo zadostilo denarju davkoplačevalcev.« Torej Asherjeva verjame, da je dirka za veliko nagrado za Victorio zelo pomembna, a CEO Andrew Westacott na drugi strani opozarja, da denar ni vse: »Ko smo pogodbo podpisali prvič, smo imeli v Aziji še samo eno prizorišče za veliko nagrado, Japonsko.

Sedaj pa je tu še sedem drugih, torej smo vskočili ob pravem času. Predvsem močno konkuriramo s časom dirke ob petih popoldne. To pomeni, da nas cela Evropa gleda ob njihovem zajtrku. Ulične dirke si želijo še v Bangkoku, zaradi česar verjamem, da bomo tekmovali z njimi, Abu Dhabijem in Singapurjem.«

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj