V Mariboru je najbolje začel Humar

Avtor prispevka: , objavljeno 4. julija 2014 .

Reli Maribor, četrto dirko letošnjega slovenskega državnega prvenstva, je najbolje začel Aleks Humar (renault clio R3), ki je tu zmagal tudi lani. Humar je bil najhitrejši na hitrostni preizkušnji Koroški most, ki se je vrnila v tekmovalni program in katero smo si prvič lahko ogledali tudi v prenosu preko interneta.

Z zastavljeno šest kilometrsko progo sta Humar in sovoznik Florjan Rus opravila v štirih minutah in 15 sekundah. Tri desetinke počasnejši je bil Darko Peljhan (mitsubishi lancer evo 10), ki je danes nastopil prvič v letošnji sezoni.

Med nastopajočimi smo pogrešili Asjo Zupanc, ki fantoma najbrž dihala za ovratnik. Tretji čas je tako postavil Gerald Rigler (mitsubishi lancer evo3) iz Avstrije, za njim pa so se zvrstili Friderik Vajnhandl (renault clio R3), Jani Trček (mitsubishi lancer evo 9) in Rok Turk (peugeot 208 R2).

Dirkače jutri čaka precej napornejši dan, saj bodo morali opraviti z osmimi hitrostnimi preizkušnjami. Meljski hrib, Gačnik, Svečina in Gajem bodo na sporedu po dvakrat, jutrišnji dan pa se prične ob 9:30, konča pa predvidoma kmalu po 19 uri na Trgu svobode v Mariboru.

0 0 glasovi
Oceni komentar
52 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish