V Ilirski padel rekord!

Avtor prispevka: , objavljeno 31. avgusta 2014 .

Vlogo favorita je Simone Faggioli potrdil z najboljšimi časi na prav vseh vožnjah, obeh treningih ter obeh tekmovalnih vožnjah. Prav v zadnji vožnji pa je s svojim prototipom Norma M20 FC podrl rekord proge in se spustil pod mejo dveh minut. S časom 1:59.65 je bil povsem v svojem razredu, saj je najbližji zasledovalec Federico Liber za njim zaostal skupno 8.8 sekunde, od tega samo v drugi vožnji 5.38 sekunde.

Na 20. izvedbi gorskohitrostne dirke v Ilirski Bistrici pa imamo razlog za slavje tudi Slovenci, saj je naš Patrik Zajelšnik slavil skupno končno tretje mesto.

V državnem prvenstvu Slovenije je šlo za precej bolj tesno zmago, katero je slavil Matevž Boh (Mitsubishi Lancer EVO IX) pred legendarnim Milanom Bubničem v atraktivni Lancii Delta Integrale HF. Po dveh vožnjah ju je ločilo manj kot dve sekundi. Oba pa sta bila daleč pred ostalimi. Tretje uvrščeni Davor Ivič (Nissan 200sx S14) je za Bohom zaostal več kot 20 sekund.

V Diviziji I je slavil Andrej Prelc (Suzuki Swift GTI), pred Denisom Savičem (MG ZR 105), ter Gregorjem Jurakom (Suzuki Swift).

Med dirkači do 21 let je bil v konkurenci treh najboljši Tilen Pogačar (VW Golf Mk1), v pokalu Yugo pa je slavil Borut Curk, pred Matejem Konestabom ter Sanjo Smrdelj.

 

Foto: Blaž Štremfelj