V Formulo se vračajo stoječi štarti v dežju

Avtor prispevka: , objavljeno 28. julija 2016 .

Strateška skupina Formule ena se strinja, da ta šport potrebuje stoječe štarte v dežju, namesto letečih štartov, spremembe pa bi bile lahko sprejete takoj.

Po nezadovoljstvu gledalcev zaradi dolgotrajnega obdobja varnostnega avtomobila na začetku dirke za VN Velike Britanije, so se moštva sestala in poiskla rešitev, da gledalci ne bomo prikrajšani za spektakel, ki ga nudi stoječi štart.

Šefi moštev so že v začetku tedn potrdili, da bo v deževnih pogojih po nekaj krogih za varnostnim avtomobilom nto sledil stoječi štart, spremembo pa je potrdila še strateška skupina, dorečeno pa bi lahko stopilo v veljvo takoj, brez sprememb pravil.

Obstaja pa možnost, da bo FIA tudi ta del opredelila v pravilniku, zaradi česar bi bilo potrebno izvesti še glasovanje Komisije formule ena ter Športnega sveta.

Strateška skupina pa se je tudi strinjala, da v prihodnji sezoni med prekinitvijo dirk mehaniki ne bodo smeli opravljati sprememb na dirkalnikih, kar vključuje tudi menjave gum, s čimer naj bi preprečili, da katero izmed moštev pridobi nepošteno prednost.

V Avstraliji je naprimer Romain Grosjean med prekinitvijo dirke opravil menjavo gumo, s čimer ni izgubil časa, tako kot ostali, ki o menjavo opravili med potekom dirke.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish